Ако все се чувствате изтощени и нямате енергия: Билките, които ще променят напълно живота ви

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

С все по-натоварен живот, много хора редовно се чувстват уморени и изтощени. Ако обаче умората, която изпитваш, е свързана с начина на живот, има много неща, които можеш да направиш, за да повишиш нивата на енергия.
СИБИРСКИ ЖЕНШЕН
Стара китайска поговорка гласи: „Ако двама души трябва да обикалят света без почивка, онзи, който в края на пътуването изглежда свеж и не е уморен, със сигурност ще има парче от Женшен, скрит под езика.“. В продължение на векове терапевтичните ползи от сибирския женшен са използвани за засилване на имунитета, дълголетието и издръжливостта, за облекчаване на умората и за предотвратяване и лечение на настинки и грип.
Руската народна медицина бори разширените вени с отвара от зелени домати – има десетки илачи, но това работи безотказноСамо този, който страда от разширени вени, знае колко неприятно е това заболяване. Рецептите против …May 11 2019vijti.com

Потенциалните ползи за здравето от сибирския женшен включват:
Сибирски женшен, ботаническо име Eleutherococcus senticosus, е адаптоген, което означава, че с използването на тялото ви е по-добре да се адаптира към физически, екологичен и емоционален стрес.
Увеличаване на енергията и намаляване на умората – като стимулант, сибирският женшен повишава енергийните нива и съдържа съединения, които помагат за преодоляване на изтощението и предотвратяване на страничните ефекти от него.
Подобряване на познавателната функция – чрез увеличаване на кръвообращението, сибирският женшен може да увеличи притока на кръв към мозъка, подобрявайки умствените функции като памет и концентрация.

Подобряване на физическата издържливост при спорт – като стимулант, сибирският женшен може да увеличи способността на мускулите да работят, особено по време на интензивна физическа активност.
Специалистите предупреждават, че приема на сибирски женшен трябва да бъде съгласуван с лекар , тъй като билката може да взаимодейства с много медикаменти.
ДЖИНДЖИФИЛ
Джинджифилът може да ти помогне за увеличаване на жизнената енергия, тонизиране и повишаване на концентрацията, защото билката подобрява функциите на кръвоносната система, като позволява на кръвта да се движи по-свободно в целия организъм.

Проучванията доказват, че джинджифилът е и мощно средство за подобряване на концентрацията и паметта.
Чаят от джинджифил помага за подобряване на циркулацията на кръвта, за да се поддържа оптимално здраве. Ежедневната консумация на 2-3 чаши силен чай от джинджифил са изцяло натурална алтернатива на всички кофеинови напитки, които, за разлика от лековитата билка, имат куп вредни ефекти върху организма и здравето ти.
Биоактивните съединения, като гингерол и зингерон в джинджифила, имат затоплящ ефект върху тялото, което води до по-добра циркулация.

Добра циркулация на цялото тяло означава повече хранителни вещества, минерали и кислород да достигат до различни части на тялото.
Правилната циркулация на кръвта насърчава и растежа на клетките и функциите на органите, като например на мозъка, сърцето, черния дроб, бъбреците и крайниците.
Изследвания, проведени в Австралия, показват, че джинджифилът може да помогне да се контролират нивата на кръвната захар, които пряко влияят върху това, колко енергични или изморени се чувстваме през целия ден.
Джинджифилът е мощно средство за подобряване на концентрацията и паметта – билката съдържа веществото капсаицин, което стимулира мозъчното кръвообращение, дори и в най-малките кръвоносни съдове.

Едно съединение, намерено в джинджифила, 6-гингерол, увеличава активността на ацетилхолин – невротрансмитер, който играе важна роля в ученето и паметта.
За повишаване на жизнената енергия и подсилване на имунитета в 1 л. вряща вода добави 1 чаена лъжичка канела на прах, 1 супена лъжица джинджифил на прах, шепа семена от кардамон, 1 супена лъжица мед и 2 супени лъжици мака на прах. Отстрани от огъня и остави да се охлади. Пий ежедневно по 2 чаши от тази смес – 1 сутрин и още 1 в следобедните часове. Това е страхотно възстановително средство за хората, страдащи от хронична умора.
Източник: verveteas
Народна медицина: Да си направим лек срещу грип… от виноЗнаете десетки ползи от червеното вино. Но има една напитка с негово участие, която може бързо и лес…Mar 26 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!