Генка Шикерова получава една от най-високите заплати в Нова, но въпреки това обмисля връщане в БТВ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Генка Шикерова май се връща на работа в Би Ти Ви, научи Lupa.bg от свои хора в медиата. От няколко дни репотерката многократно е засичана в централата на конкуретната телевизия, където прави опити отново да бъде назначена на редакторска позиция. Най-вероятно това ще стане факт още от 1 август и Шикерова ще бъде назначена за продуцент на съботно-неделните публицистични предавания. За завръщането й в Би Ти Ви силно лобира директора на новините Венелин Петков и бившата му интимна половинка Гена Трайкова, които са запазили добрите си и даже приятелски взаимоотношения с Шикерова. Желанието на журналистката е да продължи да се занимава и с репортерска дейност. По принцип, практика на Би Ти Ви е да не връща лица, които са я напуснали в критичен момент, но за Шикерова вероятно ще се направи изключение по настояване на директора на публицистиката.
Магърдич Халваджиян окупира бТВ, преговаря за преместването сиНяма и ден в последно време, в който продуцентът Магърдич Халваджиян да не е бил забелязван в периме…Apr 18 2019vijti.com

Генка напусна Би Ти Ви преди 4 години и отиде в Нова срещу над двойно по-висока заплата. Сега обаче новите собственици на медиата настояват да преразгледат договорите на всички репортери-примадони, които взимат месечни трудови възнаграждения няколко пъти по-високи от тези на колегите си, без да има ясна причина за това. На няколко репортери, сред които е и Генка Шикерова, е предложено да минат на друг тип договори, за да им се плаща на база реално произведена продукция, а не гигантска заплата за 2 или 3 репортажа месечно – толкова, колкото останалите „пчелички“ в нюзрума, неокичили се с подобна „звездна“ слава, произвеждат кажи-речи всеки ден.

Това изцяло бизнес намерение с цел оптимизиране на бюджета на медията веднага бе етикирано като опит за цензура от някои сайтове. Разбира се, информацията за договорите е била предоставена от засегнатите от промяната, които иначе официално отказват коментари.
Така или иначе, Генка Шикерова вероятно няма да подпише нов договор с Нова тв и сигурно ще се върне в Би Ти Ви, допускат в медийните среди.
Генка Шикерова e завършила „Журналистика и масови комуникации“ в Софийския университет и има редица специализации в страната и чужбина. Започва кариерата си като репортер във вестник „Континент“, работи като репортер в NOVA, а от началото 2001 г. работи в бТВ като репортер и водещ.
Източник: Lupa.bg
Юксел Кадриев отново е на крилете на любовта: Новинарят хлътнал до уши по новата си любовницаНовинарят се целува като ученик с тайнствена красавица пред сградата на Би Ти Ви Юксел Кадриев отнов…Jun 3 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!