Най-успешните природни рецепти на леля Вили, с които забравяте за болестите от раз

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Нашата читателка Виолета Тончева от Шумен знае толкова много рецепти от областта на природната медицина, че едва ли ще успеем да ги съберем в един материал. Ще ви разкажем обаче за най-успешните от тях.
73-годишната жена е бивша учителка. И като един високообразован човек, тя не пристъпва към прилагането на дадено билколечение, без да се посъветва първо със своите дъщери – едната от които е лекар, а другата – фармацевт.
Преди години мъжът й разбира, че има анемия. Хемоглобинът му е доста нисък и за да го повишат, включват в менюто му много лековити билки и храни. Според наблюденията на шуменката, най-хубавото нещо, което природата е създала за лечението на това заболяване, е копривата.
Руската народна медицина бори разширените вени с отвара от зелени домати – има десетки илачи, но това работи безотказноСамо този, който страда от разширени вени, знае колко неприятно е това заболяване. Рецептите против …May 11 2019vijti.com

Какви ли не гозби е забърквала от нея, само и само да присъства всеки ден на семейната трапеза – и чай, който съпругът й пие като вода, и супа, и каша, и дори прибавя по няколко листа към закуската.
Ето и питателната рецепта за най-ранно ядене, с което започва деня: в купичка се слагат 2 супени лъжици овесени трици, 1 супена лъжица изсушена коприва, 1 супена лъжица ленено брашно и 1 чаена лъжица пчелен прашец. След това тази смес се залива с нискомаслено кисело мляко и към нея се добавя 1 кафена лъжица канела.

Леля Виолета съветва също при това заболяване да се консумира много спанак и черен дроб, но не препечен, а приготвен както модерно го наричаме днес „алангле“.
Освен това, докато мъжът й е зле, тя упорито настоява той да изяжда всеки ден по няколко лъжици пшенични кълнове, които също му приготвя сама. Още от предния ден взима шепа жито, измива го добре и го накисва, след което го слага на топло. На следващия ден кълновете са поникнали.
Шуменката признава, че е голям почитател на червеното цвекло. То помага не само за предотвратяването на анемията, но е много полезно и при диабет. Затова тя често приготвя витаминозна салата от настъргано червено цвекло, морков и ябълка.

Що се отнася до борбата с диабета, преди години леля Вили става свидетел как нейната хазяйка в студентските години успява успешно да се пребори с това заболяване. Всеки ден тя сварявала 5-6 листчета индрише в 2 л вода и след това си носела отварата на работа вместо вода. Лечителката твърди, че индришето може да се хапва и сурово, особено вечер преди ядене, защото има и успокояващ ефект.
Тя е почитателка и на следната лековита рецепта за диабетици: За нея се използват борови връхчета, набрани през пролетта. 30 броя от тях се варят около 2-3 мин. в 1 л вода. След това от отварата се взема по 1 супена лъжица само сутрин, половин час преди ядене.

За препоръчване е също да се забърка лековита смес от 1 чаена чаша кисело мляко, в което се слагат 30 обелени фъстъка и 1 чаена лъжица индийско орехче. От нея се приема по 1 супена лъжица сутрин 30 мин. преди храна.
За друга рецепта пък се използва 200 г семе от люцерна, което се слага да ври в 3 л вода. После се добавя и сокът от 15 лимона. От този коктейл се пие по 60 г 3 пъти на ден, докато организмът се стабилизира .
„Много съм чела и слушала, че при диабет е изключително полезна и шипката. Като имам възможност си бера, като не – си купувам. След това си правя шипково вино по следния начин: В една голяма туба слагам плодовете, слагам малко захар и вода и оставам съда отворен. След ферментацията се получава доста приятно питие“, добавя още бившата учителка.
Източник: desant
Тайна от древната китайска медицина: Можете само за минути да свалите кръвното без каквито и да било лекарстваЕдно от най-опасните заболявания на съвременната епоха е високото кръвно налягане, което се причиняв…Mar 13 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!