Можете да преборите грипа и без да се тъпчете с лекарства – природата ни е дарила с цял арсенал от лечебни средства

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Неприятното заболяваме можем да преодолеем лесно със скъпи лекарства, но можем и да се доверим на народната медицина, която разполага с цял арсенал от лечебни треви за нашето изцеление. Обща слабост, висока температура, хрема, кашлица, главоболие, болки в ставите… Всички познаваме тези симптоми и безпогрешно си поставяме диагнозата – грип!
В това преходно време, когато организмът ни все още не се е аклиматизирал към острия сутрешен и вечерен хлад, много често сме жертва на ставащите все по-агресивни вируси, които безпардонно нитръшват на леглото. Неприятното заболяваме можем да преодолеем лесно със скъпи лекарства, но можем и да се доверим на народната медицина, която разполага с цял арсенал от лечебни треви за нашето изцеление.
Народна медицина: Да си направим лек срещу грип… от виноЗнаете десетки ползи от червеното вино. Но има една напитка с негово участие, която може бързо и лес…Mar 26 2019vijti.com

При лечението на грипа обикновено се прилагат комплекс от мерки за подсилване на имунната система. Разбира се, трябва да се отчита индивидуалната непоносимост към отделни билки, особено при децата – при някои от тях лайката например може да предизвика алергичен обрив.
Грипът е коварна болест и затова по-надеждна е профилактиката, отколкото лечението й. За целта е полезно да се пие по няколко пъти на ден чай от малинови клонки, а за активиране на имунната защита е полезно да се взимат по 30 капки на ден настойка от корени на женшен, ехинацея и «златен корен».

Ако все пък грипът ни е повалил, добър ефект ще има приемането на отвара от пача трева. Нейните целебни свойства са наистина уникални. Нейната настойка помага и при коклюш, туберколоза, бронхиална астма и нервно изтощение. Приготвя се като се залее 1 с. л. от билката с 2 чаши вряла вода. Приема се по половин чашка 2-3 пъти на ден преди ядене.
При висока температура помага отвара от 1 с. л. листа от люляк, които се варят 5 минути в 0,5 л вода. След като се вземе горещ душ или вана, се изпива 150 мл от течността, подсладена с мед на вкус.

За разтривки при треска и болки в ставите е добре да се забърка следната настойка. 100 г корени от коприва, смесени с 20 г счукан чесън, се заливат с 0,6 л водка и се оставят да престоят една седмица, като съдът периодически се разклаща. След това се прецежда и при нужда се втрива в болезнените места.
Чаят от мащерка също облекчава симптомите на грип. За целта 1 ч. л. от билката се залива с 1 чаша гореща вода и се оставя да престои 4-6 часа. Прецежда се, подслажда се с мед и се пие затоплена по 1 чаша 2 пъти на ден.

Горещият чай от изсушени малини пък широко се използва като потогонно средство при грип.
Да не забравяме и добрият стар липов чай, който също помага да се изпотим, да свалим температурата и да ни просветне, а ако към него прибавим 5 г сода за хляб може да използваме за гаргара при ангина. Той се приготвя като 1 с. л. цвят от липа се залее с чаша вода и се вар на слаб огън в течение на половин час.
При висока температура се прилага с успех и компрес върху гърдите от свежи листа на бяла елша.

Отвара от билките дяволска уста и медуница пък ще ни помогнат да се избавим от дългата и неспирна кашлица.
Източник: Десант
Лекарка с цели 30 години стаж: пикът на грипа може да се пребори с чесън и кисело зелеТрябва да научим децата си да ядат чесън и люто. Българският ни корен е здрав, защото ядем люто“. То…Jan 29 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!