Андрей Арнаудов: Българите днес живеят по-добре отпреди 30 години. Турско робство не е имало

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Продуцентът Андрей Арнаудов даде интервю пред известен столичен вестник, с което разбуни духовете. Коментарите след изказването му са двуполюсни – едни го подкрепят, но болшинството викнаха “Разпни го”.
Причините за това са две. Първо, Андрей Арнаудов твърдо заяви, че днес българите живеели по-добре отпреди 20-30 години. А държавата ни дръпнала осезаемо напред.
“Много хора си мислят, че сега живеем най-трудно и най-бедно, но това не е така. Нека да сравним начина, по който се развиваха нещата в България и положението на българина преди 20-30 години и пак да си говорим. Ситуацията у нас се подобрява и то чувствително.17-годишната Стилияна написа писмо до всички българи: Събудихте ли се слепи, глухи и неми за това, което се случва в държавата?Това е Стилияна Здравкова Николова. На пръв поглед момичето не е със специален статут, но това, коет…Apr 10 2019vijti.com

Има прогрес на много нива”, категоричен е Андрей Арнаудов.
Екранната половинка на Иван Христов стигна и по-далеч в разсъжденията си като заяви, че турско робство в България не е имало. Той е убеден в това и го доказва с факта, че робите по принцип нямат лична собственост и имущество.
“А у нас не е било така. Ние сме имали и къщи, и земи, които сме обработвали и които са си били наши. Робство е имало при негрите в Америка – продавани и разделяни от робовладелците, тези хора са нямали нищо. Ние сме имали собственост”, казва Арнаудов.
Той е убеден, че ние самите се обиждаме като се наричаме роби и се чуди как може един съвременен и свободен човек да парадира и да настоява, че е бил под робство.

“Не знам как е точната формулировка на тези 500 години. Учените го наричат владичество, а писателите иго. Не знам. Не е съжителство обаче, щом сме вдигали въстания, насилвали са ни, убивали са ни… Трябва да се намери точната дума за този период, но тя в никакъв случай не е робство”, твърди Андрей Арнаудов.
Думите му взривиха социалната мрежа като предизвикаха лавина от коментари. Различни при това. Може да споделите какво мислите вие по въпроса. Всъщност и по двата – имало ли е турско робство и по-добре ли живеем днес в България?!Българите са единствените, които са побеждавали Чингис Хан и монголската империяЕсента на 1223, българите се изправили срещу монголите, устроили на няколко места засади, и когато м…Mar 27 2019vijti.com

Източник: НовинаОтБг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!