Домашните лекове на баба Рада, с които ще сте като чисто нови

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

За лечение на варикозни язви
Настърган суров картоф се поставя на язвата на слой с дебелина 1 см.
Отгоре се покрива с бинт и се оставя за 4-5 часа. След това се подменя с нова порция. Може да се използва и извлек от каланхое – компотен буркан, пълен до половина с нарязани листа, се долива догоре с 40-процентен спирт или водка.
Оставя се да престои седмица на тъмно.
Прецежда се и се втрива през нощта с масажиращи движения от долу на горе. Курсът на лечение е 4 месеца.
Билката, която замества най-скъпите лекарства: Всеки може да си я набере и да се възползва от живителната й силаВсички малко или много сме запознати с различните свойства и ползи на мащерката. Без съмнение майкат…Apr 25 2019vijti.com

При тромбофлебит
Намачкайте зелев лист с валяк, докато се появи сок.
Едната страна на листа намажете с олио и поставете тази страна върху подутата вена.
Закрепете го с бинт и оставете компреса до сутринта.
Курсът на лечение е 1 месец.
За прочистване и възстановяване стените на кръвоносните съдове

Измийте и нарежете 3 ябълки на едри парчета, поставете ги в емайлирана тенджера, залейте ги с 1 л вряща вода, поставете капака и я обвийте с одеяло за 4 часа. Без да изваждате ябълките от водата, ги смачкайте в тенджерата.
Оставете ги да постоят още час, прецедете извлека и го пийте с мед половин час преди ядене и сън.
При камъни в жлъчката
По 80 г стръкове хвощ, корени от глухарче и от синя жлъчка; по 30 г стръкове пелин и змийско мляко и 200 г стръкове камшик се смесват. 2 с. л. дрога се вари 5 мин. в 500 мл вода. След като се прецеди, отварата се пие 4 пъти на ден по 1 винена чаша преди ядене.

При системно главоболие
Пие се сокът от пресни картофи по 1/4 чаша 2 пъти на ден или 1 с. л. цвят от полска детелина се запарва в продължение на 30 минути. Прецежда се и се пие по половин чаша 3 пъти на ден.
При хипертония
Разбъркват се добре по 1 чаена чаша нектарен мед, сок от хрян, сок от моркови и сокът от 1 лимон. Приема се по 1-2 ч. л. от сместа по 3 пъти дневно 1 час преди хранене или 2 часа след хранене.

Лечението не бива да прекъсва в продължение на два месеца. Съхранявайте сместа в стъклен буркан, плътно затворен, на хладно и тъмно място.
При задух
4-5 стръка корени от иглика и отделно пет-шест листа се варят 20-30 минути. Отварата се прецежда, пие се топла със захар три пъти през деня преди ядене. Листата и корените се употребяват при катар в белия дроб, виене на свят и мигрена, като успокоително за сън, против подагра и ревматизъм.
При безсъние
По 3-4 стръка от жълта иглика, маточина и хмел се варят в 1 л вода, докато останат наполовина. Отварата се пие по 1 малка винена чаша 3 пъти дневно преди ядене.
Източник: Ретро
Това красиво цвете е всъщност много лековита билка: Помага при депресия, гъбички, мозъчни и сърдечни проблемиПасифлора е красиво цвете и същевременно лековито растение. Настойките от нея упражняват антисептичн…Apr 25 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!