Всички ми завиждат: Отнема ми едва 5 минутки на ден, а смъкнах бая годинки от външния си вид

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Содата се използва не само като набухвател за тесто, но също така помага в борбата с различни заболявания, както и за избелване на дрехи!
Накратко, ето за какво може да ви послужи содата бикарбонат:
1. Избелване на зъбите
Содата в комбинация с водороден пероксид може да се използва за избелване на зъби.
Но това средство не бива да се прилага повече от веднъж седмично,
тъй като може да повреди зъбния емайл.
Красота директно от градината: Използвайте копривата през пролетта и се радвайте на разкошна косаПрез пролетта има изобилие от зеленолистни растения, с които да си набавите жизненоважните витамини …Apr 11 2019vijti.com

2. Премахване на акне
Содата е ефективно средство за защита от образуване на пъпки и черни точки.
Смесете я с вода и намажете с получената паста засегнатите места.
3. Омекотяване на кожата
Ако имате суха кожа на ръцете и краката, направете смес от сода за хляб, вода и сапун и натрийте с нея сухите участъци, а след това изплакнете с топла вода. Това ще овлажни кожата, а също така ще премахне неприятните миризми от ръцете след контакт с остро миришещи продукти.

4. Освежаване на дъха
Содата би могла бързо и ефективно да премахне лошия дъх. Разтворете една чаена лъжичка сода в чаша с вода и си направете гаргара с тази смес: това средство дезинфекцира гърлото и устата и убива бактериите. Повтаряйте този процес ежедневно.
5. Премахване на миризма на пот
Добавяйте по половин чаша сода във ваната, за да се неутрализира киселинността и бактериите, които причиняват неприятни миризми. Същата процедура помага и при мазна кожа. За да бъде кожата ви мека и гладка, повтаряйте процедурата 1-2 пъти седмично.

6. Поддържане на здравето на косата
Използвайте сода за хляб като балсам, за да запазите косата и кожата на главата си здрави и чисти. Въпреки това, използвайте сода за хляб не повече от веднъж месечно, тъй като тя има много високо ниво на рН.
7. Предотвратяване на изпотяване
Содата би могла да бъде използвана като мощен домашен дезодорант: просто смесете 4 супени лъжици сода за хляб с няколко капки от любимото ви етерично масло и нанесете тази смес под мишниците си, за да унищожите причиняващите миризма бактерии. Този естествен дезодорант съхранява свежестта в продължение на часове и може да се прилага отново, когато е необходимо.

8. Грижа за ноктите
Направете паста от една част вода и 3 части сода. Нанесете я върху ноктите. Оставете за 5 минути, след което изплакнете със студена вода – ноктите ви ще бъдат чисти!

9. Натурален ексфолиант
Добавяйте сода за хляб към маската за лице, за да поддържате кожата си чиста и здрава. Подмладяващият ефект на содата ще се забележи веднага!
Източник: lekuvai.bg
Никол Станкулова издаде тайните си за красота: Мажа се с това и забравих за скъпата козметикаКрасивата синоптичка на Нова телевизия Никол Станкулова винаги приковава погледите с отличната си ви…Feb 15 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!