Направете си лавандулово масло, много е полезно: Можете да го използвате за куп неща

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Много е изписано за кокосовото масло и розовото масло, но е време да обърнем внимание на най-„гъвкавото“ сред семейството на етеричните масла – лавандуловото масло. Казваме „гъвкаво“, защото има много приложения.
То е открито преди 2500 години и хората са се възползвали от неговото положително влияние върху нервната система. Лавандуловото масло успокоява, помага за добър сън и действа антидепресивно.
Разбира се, трябва да знаем как да изберем правилното масло, тъй като от лавандуловото има много голям избор на пазара. Задължително трябва да проверите етикета на продукта и цената.
Домашен мехлем за сецнат кръст, с който веднага ще облекчите болкатаСветовните фармацевтични гиганти постоянно вдигат цените на медикаментите си. Наглед обикновено лека…Mar 20 2019vijti.com

Трябва да се уверите, че маслото действително е етерично. Не залагайте на най-евтините варианти в дрогериите, защото обикновено съдържат синтетични съставки.
Ето как можете да усъвършенствате бюти рутината си с лавандулово масло.
Използвайте го върху косата си
Ако смесите лавандуловото масло с други продукти, то ще подхрани косата ви. Нещо повече – действа против пърхот, така че можете да си правите терапии, като го втривате в скалпа си.

Можете да го прилагате върху тялото за всевъзможни цели
Лавандуловото масло е подходящо за всеки ден. Използвайте го като ежедневен парфюм. То е чудесно за масаж и релаксация. Нанесете го на места, където се „насъбира“ стрес – рамената, краката – и масажирайте зоната.
Не само ще подхраните кожата си,
а и ще се почувствате освежени и отпочинали.
Полезно е и за кожата на лицето

Лавандуловото масло е перфектно за успокояването на чувствителна кожа, а действа благоприятно и срещу акне, тъй като има антибактериални свойства. Можете и да го използвате върху устните си, вместо балсам. Така те ще са хидратирани и кожата няма да се лющи.
Лавандулово масло вкъщи
Можете да го сложите във всякакъв дифузер и да се насладите на аромата му у дома.
Особено полезно е да го правите преди лягане,
когато искате да се отпуснете и да релаксирате.

Приготвяне на лавандулово масло в домашни условия
Необходими са ви: изсушени лавандулови цветчета, зехтин или в краен случай минерално масло, буркан, марли и няколко стъклени бутилки.
В чистия и напълно сух буркан поставете цветовете, като се стараете те да запълнят целия съд. Налейте зехтин, докато напълно покриете лавандулата. След това поставете буркана на слънчево място и се запасете с достатъчно търпение. Процесът отнема между 3 и 6 седмици. През това време слънчевата светлина извлича маслото от цветята.

Когато изтекат седмиците за „производство”, идва ред на последната част. Внимателно прецедете течността през марля и я преместете в тъмна стъклена бутилка.
Можете да използвате и малки шишенца с дозатор за по-голямо удобство. Съветваме ви да не правите особено големи количества от домашното лавандулово масло, защото поради липсата на химически стабилизатори, то гранясва бързо.
Не забравяйте, че 4-5 капки масло върху парче дърво, ще отстранят молците от вашия гардероб и приятно ще ароматизират дрехите и спалното бельо.
Мравките също не понасят тази миризма, така че съвсем спокойно можете да използвате вашето домашно масло и за битови нужди.
Източник: cross.bg
Бързо лечение на гъбички: Рецепта с хрян връща здравето на кожата и ноктитеЛечението на гъбички е дълъг и отнемащ време процес. Ето защо трябва да се действа бързо и навреме. …Jan 31 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!