Тези три билки са безценен природен дар, въздействат прекрасно на организма при смяна на сезоните

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

При всяка промяна на сезона тялото става по-податливо на инфекции и заболявания, тъй като в опита си да се приспособи към новите условия имунитетът ни губи част от силата си и отслабва. В забързаното всекидневие и натоварен график обаче малко са хората, които имат възможност да обърнат внимание на това.
Контролиран хранителен режим с включени леки храни може много да помогне за качествената детоксикация на тялото и освобождаването от вредните вещества в организма. Най-силно въздействие върху хората за тази цел имат някои билки. Те са мощни природни стимуланти, които помагат на тялото да се възстанови и стимулират храносмилането. Високото съдържание на етерични масла ги прави задължителен елемент за всяко детоксикиращо меню.
Пред лековитото чудо нишадър болката няма шанс: Полезен списък с рецепти за всяка болестВероятно знаете поне една рецепта с нишадър . Първата асоциация, която изплува в съзнанието Ви, чува…Nov 15 2018vijti.com

Кориандър
От групата на детоксикиращите билки може би най-мощната е кориандърът. В него се съдържат детоксикиращи, антибактериални и имуностимулиращи етерични масла, които помагат да се освободим от тежките метали от тялото.
Билката също подпомага храносмилането, предпазва от гадене и стомашни спазми, балансира нивата на кръвната захар. Може да се ползва дори и за леко слабително. Не е необходимо да приготвяте кориандъра по специален начин, просто го поръсете върху ежедневните си ястия или го добавете в здравословните сокове, които си приготвяте.

Млечен бодил
Той действа като антиоксидант и помага при подхранването и подмладяването на клетките.
Билката е традиционна за средиземноморските страни.
Семената и листата на това ефикасно природно средство
могат да се консумират на празен стомах –
преди хранене за най-добри резултати.

Мента
Познато, леснодостъпно, но изключително мощно средство за детоксикация е ментата.
Билката има високи нива на антиоксиданти и помага при храносмилането.
Ментовият чай почиства стомаха и помага при раздразнените черва и раздразнена кожа.
Не на последно място ментата помага за избелване на зъбите,
бори се с лошия дъх и е отлично средство за прочистване на кръвта, като детоксикира тялото отвътре.
Източник: Марица
Лесен начин да подобрите състоянието на сърцето и кръвоносните съдове – нужна ви е само една чаша отвара от тази безценна билкаЗа цикорията вероятно сте чували, но по-скоро като заместител на кафето. Кажете, опитвали ли сте цик…Mar 28 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!