Край на Вип Брадър у нас! Фенове заплашват с протест

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Милиони зрители на Нова ТВ са в шок след като стана ясно, че Биг Брадър и производният му Вип Брадър напускат българския телевизионен ефир.
На негово място през есента вероятно ще се излъчва „Х фактор“ или „Денсинг старс“.
Според хора от екипа на Нико Тупарев самият той вече не виждал смисъл в риалити предаването. А причината е, че в последните години не му носело особени печалби.
Друга причина са крайно незадоволителните резултати на шоуто през 2018г., които били доста под очакванията на Нова.
Шоуто гълта над 3 милиона лева от бюджета на медията и телевизията най-вероятно ще си спести този разход. Миналата година „Биг Брадър“ спря да се излъчва и във Великобритания поради липса на зрителски интерес.
ВИП Брадър остава в историята: Шоуто гълта над 3 млн. лева от бюджета на НоваДогодина може и да няма „ВИП Брадър”, мълви се усилено в медийните среди. Причината са крайно незадо…Dec 10 2018vijti.com

Истинските звезди отказват да участват във формата. Всяка есен зрителите се питата коя плеймейтка или рапър ще прекрачат прага на Къщата.
Висока топка за шоуто останаха Лили Иванова, Слави Трифонов, Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Васил Найденов и Нина Добрев, пише вестник „България Днес“.
Освен всичко изброено, лицензът на Биг Брадър изтича тази година и едва ли ще бъде подновен.
Новината изправи на нокти заклетите почитатели на формата,
които се канят да направят протест пред сградата на телевизията, ако това се окаже вярно.

Припомняме, че идеята за предаването се появява в Холандия, където се състои и първото издание през 1999 г. Оттогава негови варианти се срещат по целия свят (Англия, Австралия, Германия, Канада, Испания, САЩ), като това е една от най-успешните телевизионни продукции, включително и в България. Името на шоуто произлиза от романа 1984 на Джордж Оруел, в който Големия брат (Big Brother) управлява диктатурата си като непрекъснато наблюдава поданиците си чрез техните телевизионни екрани и им напомня това с фразата „Големият брат те наблюдава!“.

Първият сезон в България стартира на 18 октомври 2004 г. Наградата е 200 000 лева. Първият победител в българския вариант на Big Brother е Здравко Василев, който е избран от зрителите за победител на 17 януари 2005, когато е финалът на шоуто. Водещи на предаването са Ники Кънчев и Евелина Павлова. Първоначално участниците са 12, като по-късно влизат общо 3 резерви (първо Тихомир, по-късно Венета и Зейнеб). 24-часовото излъчване от къщата се предава по временен кабелен канал – „Big Brother LIVE“.
Източник: kliuki.bg
Собствениците на „Биг Брадър“: Махаме се от България и оставате без лиценз, много сме разочарованиХоландската компания „Endemol Shine Group“, която държи лиценза за излъчването на „Биг Брадър“ по св…Nov 7 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!