Златни рецепти с глухарче в помощ за всякакви болести – гарантирано ефективни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В народната медицина глухарчето се използва много широко. Билкарите препоръчват употребата му при заболявания като атеросклероза, възпалителни процеси в бъбреците и черния дроб, както и камъни в жлъчния мехур и бъбреците, холецистит, гастрит с ниска киселинност, ниски нива на калий в организма, цироза на черния дроб.
Моята баба винаги ме е съветвала да го взимам при лош апетит, отравяне, оток, както и различни заболявания на ставите.
Така глухарчето винаги е присъствало в нашето меню през пролетта и зимата.
През пролетта се бере глухарчето, приготвят се салати,
а през зимата ядем мед от глухарче и пием чай от цвета и корените.
Изпитан метод от древнокитайската народна медицина с алуминиево фолио, с който забравяте за всякакви болки в ставитеКое е основното физическо свойство на направените от чист алуминий лист, лента и форио? Неговата из…Feb 5 2019vijti.com

Слънчев еликсир за дълголетие и за здравето на деца
Това е любимият ми начин за събиране на цветове от глухарче.
Те имат най-много витамини. Рано сутрин трябва да берете цъфтящите съцветия на глухарчето и незабавно да поставите трилитров буркан. Слой с цветове се редува със слой захар.
Когато бурканът се напълни наполовина, внимателно го затворете и дръжте на слънце, докато цялата захар се стопи и се превърне в еликсир – кафяв екстракт, малко горчив, но приятен на вкус.

Добавяйте по 1 чаена лъжичка към чай или други напитки, но най-добре е да го ядете.
Ако приготвите лечебен мед за децата, тогава зелените корени трябва да бъдат отстранени, защото са горчиви и няма да е приятен вкуса. По същия начин ви съветвам да приготвите мед и желе, те ще бъдат светли на цвят, прозрачни и вкусни.
Всеки, на който често му се появява херпес по устните или около носа, трябва да взима по 1 път на седмица в продължение на целия период на цъфтежа на глухарчето и да яде по 7-10 цвята, като предварително ги изчисти от зеленината. Те са сладки на вкус, с миризма на мед. След такова лечение ще забравите за гадните обриви.

За да пречистите черния дроб: 200 цвята от глухарче се измиват, изсипва се един литър вода и къкрят за 25 минути. Охлажда се и цветовете се прецеждат. Добавете 1 кг захар и гответе на слаб огън, докато се сгъсти. Взимайте 2 пъти дневно сутрин и вечер, като добавяте по 1 чаена лъжичка в чаша вода. Ако черният дроб е силно замърсен, може да имате болки в жлъчния мехур.
Ревматизъм
Цветовете на глухарчето се стриват, добавяте същото количество захар, разбъркавате. Поставете в хладилника за една седмица и половина. Образува се течна консистенция. Взимайте по една супена лъжица на един час преди хранене веднъж дневно.

Лечение със сок от глухарче

Много високо ценен е сокът от глухарчета, който има отличен укрепващ и тонизиращ ефект върху човешкото тяло. За какво е полезен сокът от глухарче? Укрепва тялото, облекчава възпалението в стомаха, като хроничен запек действа като леко слабително, за черния дроб и жлъчния мехур.

Кърмещите майки увеличават производството на мляко. Също така, сокът има антипиретични ефекти.

В началото на пролетта сокът от глухарче от листата е много полезен. Листата се измиват добре, престоява в продължение на 20-30 минути в концентриран разтвор на сол, отново се изплакват със студена вода, запарват се в гореща вода непременно, смелват се и се прецеждат през плътна тъкан, разрежда се с вода 1: 1 и се кипва в продължение на 2-3 минути. Вземете по една четвърт чаша 20 минути преди хранене 2 пъти на ден.

При заболявания на гръбначния стълб и костите, както и за засилване и подобряване на общото състояние на зъбите се препоръчва да се използва смес получена от сок от глухарче, моркови и ряпа листа. Също така, сок от глухарчета може да се смесва с всякакви диви лечебни растения.

За да се насити тялото с всички необходими вещества за здравето, е достатъчно да ядете две или три супени лъжици от такова вещество дневно преди хранене.

Използвайте листата и корените от глухарче за хронично чернодробно заболяване, като средство за намаляване на количеството холестерол в кръвта. Препоръчва се следното лекарство:

Пресни корени глухарче сок се варят за 30 минути, след което се долива алкохол 90 ° – 150 мл. , 150 грама вода. Прецежда се и се вземат по 1-2 супени лъжици на ден.

Препоръчително е да се вземат 50-100 грама дневно сок от растението, тъй като има кръвоочистителни свойства и може да се използва като тоник, диуретик, слабост в стомаха, жълтеница, кожни заболявания и подагра. Смята се, че глухарчето намалява притока на кръв към черния дроб и разтваря камъни в жлъчката.

При хипотермия и в началото на грип се изстисква сок от цяло глухарче , като се смесва с алкохол 1: 1 или се прави настойка от цялото растение с алкохол за 21 дни на тъмно място. Прецежда се, взима се по 30-50 г 1-2 пъти на ден.

Листата от прясно набрано глухарче се смилат, прави се превръзка на мястото на ухапването от комар. Сменя се на два или три часа.
Лечение с корените на глухарчетата

От корените на глухарчетата можете да приготвите полезна инфузия, която е ефективна и пречистваща кръвта, тонизираща и диетична. Тъй като корените на това растение имат изразено захарно-редуциращо свойство, те се препоръчват за хора, страдащи от диабет, както и тези, които се борят с наднормено тегло. В допълнение, корените на глухарче се използват за приготвяне на прах, който може да излекува изгаряния, спали, рани и язви и да възстанови метаболитния процес в тялото.

Отвара от глухарче корен се използва : за подобряване на апетит, безсъние, гастрит с ниска киселинност, жълтеница, като средство за повишаване активността на панкреаса.

При липса на апетит: 2 супени лъжици нарязан корен се изсипва 1 чаша студена преварена вода, пие се след 8 часа. Пийте 1/4 чаша 4 пъти дневно преди хранене.

Лечение с глухарче при анемия:

1 ч.л. корен и листа се изсипват в 1 чаша вряща вода, настояват се за 1-2 часа, след което се прецеждат. Вземете 1/4 чаша 3-4 пъти дневно в продължение на 20 минути преди хранене. Или сок от листата на глухарче да се взима по 1 супена лъжица, 3-4 пъти на ден преди хранене.

С различни заболявания на кръвта и като средство за подобряване на метаболизма: 1 супена лъжица натрошени корени, изсипете в 1 чаша вряла вода, настоявайте за 1-2 часа, прецедете. Взимайте по 1/4 чаша 3-4 пъти дневно в продължение на 30 минути преди хранене.

Като слабително:

Трябва да смелите корените в кафе машина, за да получите прах. Взимайте от праха по 1/2 чаена лъжичка 3 пъти на ден.
За кожни заболявания, акне, добре е да се приготви инфузия от корена на глухарче. За да направите това, 1 супена лъжица нарязани корени, изсипете в чаша гореща вода, оставете да къкри за 15 минути, охладете и прецедете. Пийте по една трета от чашата, 15 минути преди да ядене, 3 пъти на ден.

Лечение на глухарче хемороиди

2 супени лъжици нарязан корен от глухарче се изсипва в чаша студена вода, настоява за 8 часа, пиете по 1/4 чаша, 4 пъти на ден. Това лекарство третира хемороиди.
Лечение с глухарче при хепатит. 1 чаена лъжичка от натрошен корен от глухарче залейте с 1 чаша студена вода. Поставете на тих огън и варете за един час. Взимайте по 1 супена лъжица 3 пъти на ден за половин час преди хранене за лечение на хепатит.

Лечение с глухарче при атеросклероза .

Сух прах от натрошени сухи корени от глухарчета се използва при тежка атеросклероза със загуба на памет, за отстраняване на излишния холестерол от тялото и отстраняване на вредни вещества. Достатъчно е 5 грама прах преди всяко хранене и за 6 месеца се наблюдава подобрение.

Лечение с глухарче при артрит.

Налейте 6 г сушени корени от глухарче в чаша вода, да ври за 10 минути, оставя се да престои в продължение на 30 минути. Взимайте по 1 супена лъжица, 3 пъти дневно преди хранене за лечение на артрит.

Лечение на глухарче ламблиоза.

1 супена лъжица смачкани корени от глухарче се наливат в 1 чаша вряща вода, загрята в емайлирана купа на водна баня с често разбъркване в продължение на 15 мин., охлажда се в продължение на 45 минути при стайна температура, прецежда се.

Обемът на получения бульон се разрежда в 200 мл. преварена вода. Вкусна инфузия, която се съхранява в хладилника за не повече от 2 дни. Вземайте в топла форма по 1/3 от дозата 3-4 пъти на ден в продължение на 15 минути. преди да ядете. Ламблиоза се лекува добре с това лекарство.

Лечение на метеоризъм с глухарче .

2 супени лъжици нарязан корен от глухарче налейте в 1 чаша преварена вода, нека престои за 8 часа. Пийте 1/4 чаша 4 пъти дневно преди хранене за лечение на метеоризъм.

Глухарчето третира цироза на черния дроб.

Варете по 1 чаена лъжичка сух корен от глухарче в 1,5 чаши вода за 5 минути и пиете като чай.

Слой от цветя на глухарче, покрити със слой захар, се оставят да престоят в продължение на 1-2 седмици. Използват се по 2 супени лъжици на ден преди хранене.

Лечение на туберкулоза с глухарче.

Народна рецепта за да се отървете от туберкулоза в гърдите: разтрийте пресни корени на глухарче и нанесете върху болния гръден кош. Такова народно лекарство лекува и туморите на женските гърди и се втрива под мишниците и в слабините, както при жените, така и при мъжете.

Лечение на гастрит при ниска киселинност с глухарче .

Гастритът с ниска киселинност се обработва със сок от листата на глухарче. Рецептата е да се измият листата на глухарче, накисват се за 20-30 минути в солена вода, след това ги изплакнете със студена вода, премийте с вряла вода, смелете с месомелачка и прецедете през гъста тъкан. Сокът се разрежда с вода 1: 1 и се вари 2-3 минути. Взимайте по 1/4 чаша 2 пъти на ден в продължение на 20 минути преди да ядете.

Глухарче за увеличаване на кърмата.

Водната инфузия на корени и листа от глухарчета подобряват секрецията на мляко при кърмещите жени.

Кипнете 1 чаена лъжичка корени и листа на глухарче в 1 чаша вряща вода, след което се настояват за 15 минути и пиете вместо чай.
Алергия. Коренът на глухарче и корена на репей трябва да бъде смлян и смесен. Вземете 2 супени лъжици от сместа, изсипете 3 чаши вода и настоявайте за една нощ. Сутринта кипнете в продължение на 10 минути, после пак за толкова настоявате. Пийте половин чаша преди хранене и през нощта (5 пъти на ден).

Масло от глухарчета за запек

Това народно лекарство от глухарче се приготвя по този начин – трябва да съберете през слънчев ден цветове на глухарчета с пълни млечни стъбла, да ги смилате и ги напълните в половин стъклен буркан. След това добавете нерафинирано растително масло. След като сте прецедили през марля, оставяте на слънчево място. Три седмици и маслото е готово. При лошо храносмилане и констипация в червата, взимате до 1 супена лъжица преди всяко хранене.

Масло от глухарче при изгаряния

Друга популярна рецепта е за масло от глухарче – в стъклен буркан се поставя известно количество от глухарче цвят и се изсипва слънчогледово масло, така че да покрива цветовете. Поставете буркана в тенджера с вода, поставете кърпа на дъното и варете в продължение на 40 минути. Когато се охлади, изсипете полученото масло и го нанесете върху изгореното.

Тинктура на глухарче третира папиломи и акне

Тинктурата на глухарче се използва в народната медицина за лечение на папиломи и акне. Буркан или друг контейнер е затворен възможно най-плътно с жълти цветове от глухарче и пълен с алкохол. Да се настоява за 2 седмици на тъмно място, и с тинктурата да се мажат папиломите до пълното им изчезване.

Тинктура от глухарче при радикулит

Тинктура от глухарче третира много заболявания, включително радикулит. През пролетта събирайте цветята на глухарче, нарязани на ситно и напълнени до върха на бутилки от тъмно стъкло от 0,7 литра. Налейте в две бутилки алкохол, или водка и сложете да пресотят в продължение на две седмици на тъмно място, но не и в хладилника. Процедурите, които трябва да се правят през нощта, като се търкат възпалените места с получената каша. След това е добре да увиете с топъл шал мястото. Достатъчни са 2-3 процедури за облекчаване на състоянието на радикулит.

Едновременно с подправките можете да пиете 2 пъти на ден на чаша чай от глухарче или да вземете 1 супена лъжица. лъжица сок от глухарче – тинктура на водка за ставите

Глухарче за болка в ставите

Цветове от глухарчета се смачкват и поставят в буркан, налива се водка 1: 1, настояват се за 12 дни на тъмно място, периодично се разклащат. Прецежда се. С тинктурата се мажат ставите в продължение на 5 минути, след което се разтрива до загряване, обвива се с ленен плат и се затопля за през нощта.

Глухарче за подобряване на зрението

Глухарче (корен) – 3 части, лук – 2 части, мед – 4 части. Смесват се 3 г. глухарче, 2 г. сок от лук и 4 г. пресен мед, настояват се за 3 часа на тъмно място. Сместа се излива върху клепача 2 пъти на ден при отслабване на зрението, за да се предотврати развитието на катаракта.

Глухарче за диабет

Смесете глухарче (листа), цикория (листа), коприва и орех (листа) в равни количества. 1 супена лъжица от сместа налейте в 2 чаши вода, оставяте да ври 2-3 минути, настоявате за 5-10 минути, прецеждате. Вземайте по 3 супени лъжици 3 пъти на ден за 15-20 минути преди хранене.

Обработка на глухарче за анемия

Смесете 3 супени лъжици цветове от глухарчета със следните билки. Добавете 2 супени лъжици коприва 1 супена лъжица пелин. 6 супени лъжици от сместа добавете в 1 литър вряла вода. Пийте по 50 мл. 6 пъти на ден.

Глухарче лечение за безсъние при деца

Смесват се 2 части мента и съсънка цвят, 1 част глухарче корени. 1 чаена лъжичка от сместа налейте в 1 литър вряла вода. Децата трябва да пият половин чаша дневно, преди да си легнат. Ако нямате алергия, можете да използвате глухарче за запек, подуване на корема, хипертония. 10 грама цветове от глухарче се изсипват в чаша вода и се кипват на слаб огън за 15 минути. Настоявайте за половин час. Пийте 1 супена лъжица 3-4 пъти на ден.

Лечение с глухарче за подобряване на метаболизма

1 супена лъжица нарязани листа глухарче се изливат в 1 чаша вряща вода, настояват се за един час. Пиете 2 седмици по три чаши 3 пъти дневно преди хранене.
Или все още има такава рецепта: 1 супена лъжица нарязани глухарчета коне се налива 1 чаша водка, настояват 2 седмици, изтичане. Вземете 30 капки три пъти дневно.

Използване на глухарче за атеросклероза

Сухи корени от глухарче се смилат в месомелачка, взима се 1 супена лъжица 3 пъти на ден. Разбира се, то става горчиво. Поради това е по-добре да не ги дъвчете, а просто да ги държите в устата си, да ги поглъщате без да ги дъвчете. По-добре е да ги вземете с мед или сладък сироп.
Глухарче за констипация, като холеретичен агент
Приготвя се като чай. 1 супена лъжица нарязани корени от глухарче се изсипват в чаша вряща вода. Настойката се прави за 15 минути, прецежда се и се охлажда. Вземете една четвърт чаша по 3 пъти на ден за половин час преди хранене.
Сега знаете рецептите на баба ми. Тази прекрасна трева, дадена ни от природата, ще ви спаси от много болести! Чудесно изцеление и здраве за вас!
Източник: За жената
Народна медицина: Да си направим лек срещу грип… от виноЗнаете десетки ползи от червеното вино. Но има една напитка с негово участие, която може бързо и лес…Mar 26 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!