Най-силната билка, която расте по нашите земи и лекува над 100 болести

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Смрадлика – това безспорно е една от най-силните български билки. Вярва се, че тя лекува безброй болести. Смрадликата е сред най-мощните антисептици, които природата ни предлага. Лекарите я препоръчват на родилките.
Тази билка има силно подчертан антибактериален ефект. От хилядолетия хората познават силата на смрадликата и не спират да ѝ се доверяват. И определено има причини за това.
За първи път предците ни са забелязали нейната голяма сила, когато са я прилагали върху животните. Виждайки колко добре действа тя, те са започнали да я употребяват в своите отвари. Освен че лекува много болести, смрадликата има и подмладяващ ефект.В това село над 300 души са столетници, а 60 са дочакали своята 110-годишна възраст – тайната е в една билкаТърсите тайната на дълголетието? Ще Ви я разкрият жителите на едно от населените места с хора на пре…Mar 24 2019vijti.com

За какво помага смрадликата (тетра)?
Смрадликата е много особен и мощен антиоксидант, действа антисептично, противовъзпалително и кръвоспиращо. Прилага се с много добър ефект при хемороиди (за бани), бяло течение (за вагинални промивки), трудно заздравяващи рани, афти на устната кухина, стоматити, пиорея, възпаление на венците и др. В българската народна медицина смрадликата се използва при кръвохрачене, гастрити, язви, колит, възпаление на червата и стомаха, при бъбречни заболявания, диария, киселини в стомаха.
В днешно време всички сме възпалени от ГМО храните, хидрогенизираните пшеници и млечните прозведения.

Хубаво е дори да няма някой от горепосочените здравословни проблеми да се направи един 15 дневен профилактичен курс. 15 дневния профилактичен курс е много лесен иняма да ви коства много нито като време нито като средства.
15 дневен профилактичен курс със смрадлика (тетра). Против всякакви възпаления, алергии, стомашни проблеми и др.
Слагате 500 мл. вода към нея добавяте една супена лъжица смрадлика (тетра), оставяте да ври 5 минути. Прецеждате и би трябвало да ви е останало около 100/200 мл от течноста. Приемате я 3,4 пъти през деня, на гладно.

Смрадлика (тетра) външно приложение:

(бани, промивки и гаргара), ако лекуващия лекар не е предписал друго, се прилага под формата на отвара – 100 гр. листа от смрадлика се поставят в 1 литър кипяща вода, след изстиване се прецежда и се използва прецедената течност. Гаргара, бани и промивки се правят едни път дневно, ако лекуващия лекар не е назначил друго.

И по подробно за някой здравословни проблеми и как смрадликата ще помогне!

Лечение на хемороиди със смрадлика
Хемороидите са неприятно и мъчително заболяване. То може значително да влоши качество Ви на живот, заради дискомфорта, който създава.

В този случай тетрата може да бъде приложена като билкова баня или лапа. Върху засегнатото място се поставя марля или парче памук, напоено в отвара от билката, което трябва да престои поне час. Тъй като мястото е много деликатно, може да опитате и с вана със смрадлика.

Може да добавите 5 литра отвара, приготвена с пет супени лъжици от билката, във вана и да я допълните с вода. За мигновен ефект се препоръчва стояща вана, за която Ви е необходим голям леген. Приготвената отвара (5 супени лъжи билка на 5 литра вода) се изсипва с легена и трябва да останете в него 15-20 минути.

При болезнени и кървящи хемороиди се прилага всеки ден. Тетрата действа кръвоспиращо. Освен спирането на кръвта тя ще облекчи и болката Ви.

Смрадлика (тетра) против гъбички и бактерии
Тетрата има силно изразено антигъбично действие. Компреси и билкови бани с това чудотворно растение лекуват успешно гъбички от различен произход.

Смрадлика при бяло течение и цистит
Неприятното бяло течение и болезненият цистит се повлияват благоприятно от баните с тетра.

Лековитото растение се използва за промивки. Промивките е желателно да се правят поне два пъти за денонощие.

Ако наскоро сте родила, не използвайте дамски душ. Употребата му е противопоказна за родилки. В този случай може единствено да се измиете с отварата.

При бяло течение може да опитате и следния изпитан метод – в голям леген се изсипва току-що приготвената отвара от билката.

Стоите над легена 10-15 минути, докато все още излиза пара от горещата течност. Парата прониква на дълбоко във влагалището и облекчава светкавично неприятните симптоми на бяло течение.

Тетра при акне
При акне действа добре парната баня с листа от тетра. Парата помага на полезните съставки от билката да проникнат по-добре в отворените пори.

След парната баня на лицето може да наложите възпалените участъци с марля, напоена в лековитата отвара. Останете с компреса 15-20 минути.

Отварата от смрадлика може да използвате и като лосион за почистване на лицето сутрин и вечер с тампон, напоен в нея.

Смрадлика (тетра) за рани.
При рани смрадликата възстановява мигновено целостта на разкъсаните кожни влакна. Приложена под формата на компрес тя успокоява възпалението, снема отока и намалява болката.

Може да наложите върху разранения участък марля напоена с отвара от лековитото растение (супена лъжица от билката на половин литър вода).

Също така може да намажете засегнатия участък с капка масло от смрадлика, разтворено с 50 милилитра зехтин. Това ще омекоти и охлади кожата Ви.

Ако нараненият участък е по-голям ще го успокои вана с билката, която се приготвя по следният начин – към литър топло прясно мляко се добавят 4-5 капки от етеричното масло. Топлото мляко се прибавя към водата във ваната.

Страхотно действие имат и кремовете с тетра.

Тетра при варицела
При болезненото пукане на мехурите, които се образуват при варицела, помагат компресите с тетра. Те потушават болезненото възпаление и спират сърбежа. Именно постоянното чесане е отговорно за неприятните белези след преминаването на заразата.

Тетра при ечемик на окото
При болки в очите, причинени от болезнения ечемик, успокояващо действа отварата от смрадлика. Наплисквайте с нея засегнатия участък. Може да поставите и за четвърт час на окото си марля, напоена с лековитата отвара (50 грама листа на половин литър вода).С безценните рецепти от тефтера на легендарния билкар Еньо Миланов ще забравите за много болежкиПрочут от години, Еньо Миланов е един от най-признатите билкар и лечител с билки у нас!
Той е прочут…
Mar 15 2019vijti.com

Източник: За билките

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!