Имоти за милиони притежава родата на Ласкин, но делбата ще е трудна

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Родата на Иван Ласкин, която живее в село Пасарел и самоковското село Алино, трудно ще раздели имотите, които актьорът притежаваше приживе. А те са земи за милиони. Фамилията има много ниви и терени в двете села, но досега те не са поделени.
За фамилията на актьора в Пасарел говорят, че е прокълната, защото по мъжка линия всички страдат от алкохола. Дори къщата, която е наследствена, била съборена от общинските власти, тъй като станала опасна – била напукана и изтърбушена.
Тя е сред символите на селото. Прадядото на актьора държал там кръчма, единствената в селището, център на сбирки и веселби. За баща му местните казват, че пиел постоянно, а жена му го изоставила.
Александра Сърчаджиева разказа за последните мигове на Иван Ласкин и как е научила, че е починалАз съм в нищото. На дъното съм все още. Не знам как да се измъкна. Истината е, че се чувствам като е…Feb 24 2019vijti.com

В момента в село Алино живее синът на брата на бащата на Иван. Местните разказват, че той също не изтрезнява и пие по цял ден, пише „България Днес“.
За нещастие, доста творци пострадаха от коварната болест
И Катя Паскалева беше зависима от алкохола, писа преди време Блиц. Нейни колеги споделят, че е било заради страха й от сцената. И се е опитвала да го потисне с алкохол.
И Петър Попйорданов – Чочо в един немалък период имаше проблеми с алкохола.

Това му костваше много лични драми и загуба на доста роли.
От алкохолна болест в България страдат десетки, може би стотици хиляди. При тази болест се губи контрол върху употребата на алкохол. На празник човек може да пийне, но после си казва “стига”.
Алкохоликът обаче не може да спре. Натрупа ли алкохолен стаж, той разбира, че има проблем. В началото пие, дори е горд, че е изпил толкова много и му няма нищо. После се дразни,
започва да се срамува, да се крие.

Но вече не може да живее без алкохол – той е станал част от обмяната на веществата, част от хомеостазата. В мозъка има рецептори за различните вещества. Ако дадено вещество редовно се внася в организма и изведнъж престане, рецепторите усещат глад, а при алкохолиците настъпва делириум тременс, казват запознати.
Алкохолната болест убива лесно ранимите актьори, но и лекари, журналисти – хора на изкуството и много други.
Некоректно е да надничаш в личния живот на тези обичани от обществото хора, нито да споменаваш имената им.
Но мълчанието днес е проклятие.

Имаше един човек, перфектен в работата си, отличен специалист, който умря като клошар в бургаския психодиспансер. Д-р Петър Герасков – бившият шеф на Спешния център в Бургас. Пиеше от сутринта. Правеше скандали на работното си място, после спря да ходи на работа. Последва развод със съпругата му. Д-р Герасков изгуби и жилището си заради алкохолната болест. Започна да спи по пейките в Морската градина. След това се премести пред болницата. Вечер спеше на кушетките в Спешния център. Негови колеги го съжаляваха и го прибираха. До последно водеше живот като клошар, мръсен, брадясал, с бутилка водка в ръка. Преди доста години д-р Герасков почина. Погребаха го колеги.

Могат да се дадат десетки примери и за други българи със същата съдба. Обществото обаче няма отношение към този ужасен бич. Като че ли повече говорим за СПИН, а тук има и още нещо. Към алкохола се посяга от отчаяние и безпътица, защото той е най-достъпен.
Източници: ХотАрена, Блиц
Алекс Сърчаджиева попадна в нова житейска трагедия, бившата на Ласкин я съдиАлекс Сърчаджиева в нова житейска трагедия, вдовицата на косъм да остане без дом заради бившата на И…Feb 14 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!