Иван Костов сменил попрището: Бившият премиер се е посветил на изцяло ново начинание

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Бившият премиер Иван Костов е сменил попрището и се е посветил на литературата, споделят хора от неговото обкръжение. Последните месеци екслидерът на СДС се отдал изцяло на писането и почти не излизал от къщи, защото творял своите мемоари. За книгата, която подготвял, Костов не е признавал публично, но от семейството му издават, че щял да ѝ направи премиера още този април. В нея бившият министър-председател изповядвал най-добрите и най-лошите моменти както от личния, така и от политическия си живот.Виждали ли сте тази снимка на Тодор Живков: В отражението на Мерцедес-а обективът е заснел нещо много любопитноУникална снимка на Тодор Живков, направена през 70-те години на миналия ХХ век, побърка мрежата. Чер…Feb 17 2019vijti.com

Идеята да претвори спомените си в книга не го осенила случайно. През декември тази година на Костов му предстои да празнува 70-годишнина. Политикът смятал, че това била подходящата възраст, на която да издаде биографичната си книга, която пишел съвсем сам, без редакторска помощ. За разлика от останалите бивши премиери и президенти, Костов не е по интервютата. Свел ги е до две телевизионни на година, а всичко премълчано щял да сподели на страниците на мемоарите си.

Иван Костов е роден на 23 декември 1949 г. в София в семейството на Йордан Генков (р. 1923) и Поликсена Димитрова. През 1967 г. завършва средно образование в 18 СПУ „Кирил и Методий“, след което е работник в Слаботоковия завод „Климент Ворошилов“ и аеролог в Института по хидрология и метеорология.

През май 1970 г. Костов кандидатства в конкурс на БГА „Балкан“ за летци и авиодиспечери и след проведените през юни-юли медицински прегледи и психотехнически тестове се класира сред избраните 15 летци от 600 кандидати. В края на август заминава за Кременчуг, Украйна, СССР, където 1,5 мес. учи в Кременчугското летателно училище на гражданската авиация.

Напуска авиационното училище, след като е приет от резервите във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ (ВИИ) (сега Университет за национално и световно стопанство) в София. През 1974 г. се дипломира със специалност „Политическа икономия“. След дипломирането си работи за кратко като началник на плановия отдел на Завода за преработка на хартия в кв. Гара Искър, след което се връща във ВИИ като асистент.Светлана Гущерова е на път да стане многодетна майка. Вече знае пола на първата си рожба и е избрала любопитно имеСветлана Гущерова е категорична, че бебето й ще носи името на баща си В най-скоро време Светлана Гущ…Jan 19 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!