Как да се отървем от тормоза на колекторските фирми: Нужно е само да направим нещо елементарно (СНИМКА)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Колекторски фирми са започнали да тормозят хората по примера на алоизмамници. Читатели на агенция ПИК алармират, че въпросните писма са започнали да зачестяват.
„Само преди дни получих писмо от въпросната фирма СГ Груп. Когато отворих писмото много се уплаших, реших че съм забравила да платя сметка или нещо друго. Бях готова да платя, за да не водят дела после за хиляди левове“, споделя потърпевша жена пред медията ни.
Оказва се, че това е нищо друго освен чиста измама за сплашване по примера на алоизмамници, но за съжаление законно, ако пък хората се подвеждат и често дори плащат сумите. „120 лева не са много, но си представете колко пари взимат от хората“, допълва още една от потърпевшите.
Важна новина за всички пенсионери, особено за тези, които имат кредитиЛицата, върху чиито пенсии са наложени запори, ще имат промяна в размера на удръжката, в резултат от…Jan 5 2019vijti.com

Проверка показва, че въпросната фирма изпраща десетки писма.
Съдебните процедури и нервите костват на хората много нерви. Адвокати съветват, ако получите писмо озаглавено „Заповед“ и ви призовава да платите определена сума пари на СГ Груп, да не се притеснявате.
В него следва да пише, че имате задължение към друга фирма, което СГ Груп събира.
Първо, помислете си дали имате сключен договор с другата фирма. Абсолютно безсмислено е както да се притеснявате от някой, с който нямате договор, така и да й плащате, припорчъва адвокат Станев.

Ето какво трябва да направите:
Много често в комуникацията си със съда и/или със своите длъжници тази СГ Груп посочва, че има договор за цесия с този или онзи (мобилен оператор и т.н.), на който дължите пари.
Т. е. казва, че Вашият евентуален кредитор им е дал правото да Ви съберат парите.
Такава законова възможност наистина съществува, но за да е основателна, трябва да се случат едновременно няколко неща:
Ако само една от горните точки не е налице,

Вие не дължите пари на СГ Груп (и техните аналози) и не само че не е необходимо да им плащате, ами няма смисъл и да се притеснявате. В общия случай се цели психологически ефект – получавайки официален съдебен документ, Вие да отидете и доброволно да заплатите сума, която иначе не би могла да Ви бъде събрана.
Но като казваме няма смисъл да се притеснявате, не искаме да Ви караме да забравите документът, който съдебния призовкар Ви е донесъл. За да защитите пълноценно интересите си, е необходимо (задължително) да подадете в регистратурата на съда възражение срещу заповедта за изпълнение, в която съдът е написал, че дължите пари на СГ Груп.

Възражението се прави много лесно. Необходимо е да попълните една бланка, в която посочвате номера на делото, посочвате, че не дължите търсените от Вас суми и да се подпишете. Тази бланка (която се нарича възражение) можете да получите в съда или да си свалите от тук. След като я попълните и подпишете, трябва да я внесете в регистратурата на съда. Важно!! Подаването на Възражението срещу Заповедта за изпълнение трябва да се направи в 14-дневен срок от деня, в който Ви е връчена Заповедта. В противен случай се счита, че мълчаливо признавате, че дължите търсените от Вас суми.

Възможно е след това СГ Груп да си заведат редовно дело срещу Вас, но ако някоя от четирите посочени по-горе точки не е налице, те ще загубят делото.

Във всеки случай, ако имате и най-малки съмнения, е строго препоръчително да се обърнете към адвокат, който да Ви окаже съдействие за правилното попълване и подаване на документите.

Адв. Ст. Станев, адв. М. Димова
Източник: ПИК
Любо Пенев притиснат от огромни проблеми, разпродават имуществото муОгромни борчове съсипват Любо Пенев Любо Пенев е притиснат от огромни дългове, кредитори разпродават…Feb 20 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!