Ходите ли до тоалетна „за всеки случай“ преди да излезете: Оказа се, че не бива да го правите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Мини през тоалетната, преди да тръгнем“! Това си е „закон“ не само в българските семейства, ами по цял свят. И за малки – там направо си е заповед, и за големи. За всеки случай, че да не ни налегне нуждата след това, когато почти сигурно ще е неудобно. Оказва се обаче, че това е нещо, изключително погрешно. Така поне твърди д-р Даян Вутон, която е специалистка по функционирането на пикочния мехур. Според нея уринирането „за всеки случай“ носи повече вреда, отколкото полза. „Това означава, че пикочния мехур никога няма да се напълни до нормалното ниво – повече от 200 милилитра – защото често е празен. Ако не се разтяга, пикочният мехур с течение на времето ще отслабне, което означава, че ще трябва да уринирате по-често. Веднъж имах пациент, който трябваше да уринира 22 пъти на ден, точно поради този навик“, обяснява д-р Вутон.
Беше ми омръзнало да търкам до полуда тоалетната чиния, когато случайно научих този трикСъс сигурност чистенето на тоалетна не е най-приятното занимание, но пък в същото време и не можем д…Jan 19 2019vijti.com

ТЯ ОБЯСНЯВА ОЩЕ ЕДНА ЧЕСТО ДОПУСКАНА ГРЕШКА
А именно – много хора, които често ходят до тоалетна, се опитват да решат проблема си, като се ограничават да пият по-малко течности. „Това също е сериозна грешка.
Ако не приемаме достатъчно вода, урината става силна, има повече киселини и започва да дразни пикочния мехур, така че всъщност трябва по-често да уринирате“. Нейният съвет е да приемате достатъчно количество вода, но и да не уринирате „за всеки случай“, а да ходите до тоалетна тогава, когато наистина имате нужда.

А ето и един полезен съвет, ако имате затруднено уриниране
Изрязвате вътрешността на една средно голяма ябълка, като изваждате от нея семките.
Във вътрешността се поставя една малка щипка с нишадър.
Ябълката се запича и когато нишадърът в нея се разтопи се изважда и се изяжда. Консумирайте по 1 една ябълка с нишадър всяка сутрин преди закуска и ще усетите облекчение след 7 дена.
Приложете лечението до пълното облекчение на неблагоприятния симптом.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Край на мръсотията: С тези съставки тоалетната чиния ще бъде винаги чиста и блестящаПочистването на тоалетната е едно от най-малко предпочитаните домашни задължения, но ние знаем, че е…Oct 30 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!