Става за 30 минути и всеки я харесва: Бърза рецепта за вкусен сладкиш

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На всеки му се е случвало. Прибрал се е от работа, взел е един душ, седнал е пред телевизора, за да изкара една спокойна вечер и… Звъни телефонът или още по-неприятно – звънецът. Ще ви дойдат неочаквани гости. Какво е спасението? Веднага ще ви предложим една бърза и лесна рецепта за домашен сладкиш. А крайният резултат е толкова вкусен, че сигурно гостите ви ще си уговорят и още една визита в най-скоро време. Защото тази торта се харесва дори и на тези, които имат и най-капризния възможен вкус. Ето какви продукти са ви необходими. За блата са нужни: 100 грама краве масло, една консерва кондензирано мляко, две яйца, една чаша брашно, сода – на върха на ножа, две чаени лъжички какао. За крема ви трябват заквасена сметана (20%) – 300 грама и захар – 150 грама.
Такъв божествено вкусен сладкиш отдавна не бях правила, а и името му сладко и нежно като него – казва се копринен блатДнес ще ви споделим рецептата за един прекрасен сладкиш, който носи също толкова прекрасно име – коп…Feb 22 2019vijti.com

А ето и какво трябва да направите. Първо трябва да разтопите маслото. След това го смесете с кондензираното мляко, яйцата и брашното. Добавете содата, която трябва да активирате с няколко капки лимонов сок.
Разделете тестото на три равни части, като в една от тях добавете какаото, а другите две оставете натурални. Всеки блат трябва да се пече за 30 минути на 180 градуса. Сега направете крема – разбийте сметаната и захарта и ги нанесете върху все още топлите блатове. Отгоре я украсете с шоколад, сладко, плодове или дори сладолед. В последния случай приберете тортата в хладилника и сложете сладоледа преди поднасяне. Използвайте въображението си. Да ви е сладко.

И още една рецепта за топфен сладкиш – харесва се на всички и най-вече на малките.
За блата ни трябват около 400 грама брашно, 250 грама масло, четири лъжици какао, сто грама захар.
За плънката е необходимо да имаме четири яйца, 150 грама захар, 100 грама кисело мляко, 500 грама извара, две ванилии и три лъжици брашно.
Първо взимаме продуктите, които са нужни за блата и ги смесваме добре заедно в по-дълбок съд.
Маслото е необходимо да не е от хладилника, а на стайна температура. Бъркаме ги добре и ги трием, докато станат на трохи.

Отделно от това смесваме и съставките за плънката като ги пасираме в блендер или с пасатор, за да стане единна смес от всички тях.
Взимаме после една форма с дъно, което се отделя. Намазняваме я леко и поръсваме с половината от какаовите трохи за блата. Върху тях изсипваме сместа за плънката и после посипваме и останалата част от какаовите трохи.
Слагаме сладкишът да се пече във фурната при температура от не повече от 180 градуса. Трябват ни близо 50 минути, за да бъде готов. След това обаче го оставяме да се поохлади и тогава го консумираме.
Този топфен сладкиш, както е оригиналното му име, става чуден на вкус и изобщо не е тежък. Харесва се на всички, а може и да почерпите с него и гостите си при по-специален повод.

Дано да ви е вкусен и ви пожелаваме добър апетит!
Сладкиш с компот – вкусно, лесно, бързо и икономичноСъчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладки…Feb 10 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!