Григор Димитров на тайно посещение в родното си село Стойково, грижи се болен скъп човек

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Григор Димитров се появи изненадващо в родното Хасково, но причините за идването му у нас не били свързани с професионални ангажименти, а с лични. Гришо най-после намерил време да спази обещанието си да се прибере на село и да види болната си баба, която в последните месеци залиняла и не излизала от къщи. Кураж за живот ѝ давал само талантливият ѝ внук, за чиито успехи разбирала от телевизора, защото не смеела да притеснява нито него, нито родителите му, които го придружават на турнирите в целия свят.
Идването на топтенисиста ни у нас съвпаднало и с рождения ден на майка му Мария, който за пръв път от години насам се случило той да отпразнува заедно със семейството си. Загрижеността му към двете жени, които са го отгледали, умилила хасковлии.
Йорданка Христова избухна: няма демокрация, всички са лилави – бивши комунисти и ченгета„Няма демокрация, всички са лилави – бивши комунисти. Ченгета. В политиката липсва честност – тя е н…Nov 5 2018vijti.com

„Той сега разбра, че баба му не е добре със здравето. Когато дядо му почина, скриха от него, че да не го тревожат, да може да играе спокойно“, коментират съседи на семейството на Димитров.
Припомняме, че бабата на Григор овдовя внезапно през миналата година, а в момента била поверена на грижите на сърцати комшии от село Стойково, където живее, защото нямало кой да я наглежда. Дядото на първата ни ракета – Господин, на когото тенисистът бил кръстен, се спомина навръх 81-вата си годишнина.
Изненадващата му смърт съсипала баба Тонка, която не била подготвена да сложи черна забрадка, защото мъжът ѝ изобщо не боледувал.
Двамата изкарали 50-годишен брак и били много задружни.
Целия си съвместен живот посветили на честен труд, от който да изкарват пари, за да изучат децата и да стегнат семейната къща.

Дори малко преди той да почине, направили последните ремонти, с които освежили постройката. Сега бабата на Гришо не се справяла да стопанисва сама имота, защото веднага след погребението на мъжа си залиняла и започнала да вдига високо кръвно.
Наложило се родителите на най-успешния ни тенисист да поговорят с комшиите в селото и да ги помолят да наобикалят възрастната жена, защото те самите нямали физическа възможност.
Тя пък категорично отказвала да ѝ се наема непозната гледачка,
защото чужди хора в дома си не искала. Съгласила се само съседките да ѝ помагат,
а те чинно се редували и гледали почти да не я оставят сама.
Източник: Ретро
Аплодисменти за българските лекари: Спасиха жена с 12-килограмов тумор със сложна операцияЕкип блестящи български лекари спасиха живота на 58-годишна пациентка от Ямбол, след като със сложна…Feb 12 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!