Моята леля равна няма: Ако знаете каква македонска баница прави – направо се топи в устата като масло

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Рецептата за македонска баница, която ще ви предложим, е истинска находка. Резултатът е невероятен – получавате едно бижу, което направо се топ и в устата ви. А голямото преимущество е, че се прави изключително бързо и лесно. Спокойно може да се пробва и напълно начинаещ готвач, а крайният изход винаги е гарантирано удоволствие. Както се казва – ще си изядете и пръстите от кеф. Необходимите продукти са: един пакет кори за баница, пет яйца, 300 грама сирене, 200 грама газирана вода, едно пакетче бакпулвер, 100 грама олио.
Първото нещо, което трябва да направите , е да накъсате корите на тънки ивички.
Може, разбира се, да използвате и нож. В отделна купа разбийте останалите продукти – първо яйцата, а после добавете натрошеното сирене, газираната вода, олиото и бакпулвера. Разбъркайте много добре.
Ароматът на тази баница със сирене и кашкавал ни връща в детствотоАроматът на вкусна гозба е в състояние за минути да ни пренесе през годините и да ни върне в детство…Feb 12 2019vijti.com

СЕГА ИДВА „НАЙ-ТРУДОЕМКАТА“ ЧАСТ ОТ РЕЦЕПТАТА
Не се плашете де! Трябва просто да разделите корите лента по лента. Прибавете лентите на три – четири пъти към яйчената смес, като бъркате внимателно, за да не се накъсат. Вземете една тава, намаслете я и я поръсете с брашно. Сега прехвърлете сместа с напоените кори в тавата и изравнете. Печете между 40 и 50 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна. Видяхте ли колко е просто. Няма редене, няма чудесии, всичко се смесва и се изсипва в тавата. А става неземна вкусотия. Ще се убедите, когато направите тази македонска баница. Добър апетит!
А сега да допълним и с вкусни Македонски кифлички
Необходими продукти:
брашно – 750 г

яйца – 3 бр.
прясно мляко – 250 мл
захар – 3 с.л.
сол – 1 ч.л.
свинска мас – 100 мл разтопена
суха мая – 1 пакетче
сирене – 300 г

краве масло – 50 г разтопено
жълтък – 1 бр. за намазване
маково семе – за поръсване
Начин на приготвяне:
Затопляне млякото и в него сипваме маята и захарта. Оставяме за около 5 минути, да се активизира маята.

Пресяваме брашното в купа и добавяме солта.
Отделно разбиваме яйцата и ги сипваме в брашното. Добавяме и свинската мас и разбъркваме хубаво. Сипваме към тази смес и разтворената в млякото мая и смесваме хубаво. Започваме да месим, като при нужда добавяме още малко брашно, колкото да се получи меко и нелепнещо тесто. Оставяме тестото за 30 минути да втаса.
Когато тестото е втасало, го разточваме на кора с дебелина около 2 мм. Намазваме кората равномерно с разтопеното краве масло. Правим вертикални и хоризонтални разрези, така че да се получат правоъгълници с дълга страна около 10 см.
На всеки от тези правоъгълничета правим по два разреза по дължина.

Поставяме в едната страна по малко натрошено сирене и навиваме кифличките. Подреждаме ги в тефлонова тава или в тава, покрита с хартия за печене, която е намаслена.
Разбиваме жълтъка и мажем с него подредените кифлички. Поръсваме с маково семе и печем в предварително загрята фурна.
Не случайно се кацва „Царица“. Децата ми обожават тази баница, правя им я всяка неделяОбичате баници, нали? Има ги от всякакъв вид – и със сирен или извара, и със спанак или коприва, и с…Feb 7 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!