Да се поглезим с вкусно ястие: Опитайте този лесен кекс от кайма и ще си оближете пръстите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако не сте вегетарианци, а обичате да си хапвате „месце“, ето каква вкусотия ще ви предложим да си приготвите – „кекс от кайма“! Семейството ви просто ще се влюби в него и ще иска наново и наново да го правите! А впечатлените гости ще ви поискат незабавно рецептата. А тя е следната. Смилате 1 кг свинско месо (или купувате готова кайма), разстилате я в средно дълбок съд и започвате да добавяте към нея: вътрешността на 2 пресни яйца, една средна по-големина ситно нарязана глава стар лук и предварително приготвена смес, представляваща добре разбити в 1 ч.чаша прясно мляко – 1 с. л. бяло брашно, щипка сода бикарбонат и смлян черен пипер и сол – на вкус.
ПОЧВАТЕ ДА РАЗБЪРКВАТЕ ЛЕКО, НО СТАРАТЕЛНО ТАЗИ СМЕС, КАТО ПОСТЕПЕННО ПРИБАВЯТЕ КЪМ НЕЯ И СЛЕДНИТЕ ПРОДУКТИ: 4 СВАРЕНИ ПЕЧУРКИ – НАРЯЗАНИ НА МАЛКИ ПАРЧЕНЦА, 1 КИТКА НАКЪЛЦАН МАГДАНОЗ И 1 КИСЕЛА КРАСТАВИЧКА – СЪЩО НАРЯЗАНА НА МАЛКИ ПАРЧЕНЦА.
Диана Любенова прехласва гостите си с тази гозба! А тайната се крие в подготовката на кайматаКолкото и да е запълнен графикът на Диана Любенова, тя винаги намира време да готви вкъщи. Най-малко…Jan 12 2019vijti.com

Може да добавите и малко царевични или грахови зърна. Бъркате, докато сместа не се хомогенизира напълно. Сега намазвате плътно формичка за кекс и в нея изсипвате сместа като я подранявате отгоре (може да използвате и кръгла тавичка, в средата на която сте поставили дебелостенна стъклена чаша, след изваждането на която се образува дупка в средата на изпеченото тесто). Покривате плътно с домакинско фолио кексовата форма (респективно тавичката) и я поставяте във фурна, загрята предварително до 180˚С. При тази умерена температура печете в продължение на около час. Изваждате вече опеченият кекс и го поръсвате винамателно с малко настърган кашкавал или сирене. След като поизстине го режете на „кексови парчета“ (не много тънки разбира се!) и е готов за сервиране. Поднесете го на чакащите с нетърпение „гладници“, които го излапват за секунди и искат „допълнително“!
Е, дайте им по още едно неголямо парченце!
Той взе бирено кенче и го обви в кайма. Резултатът е просто великолепен (ВИДЕО)Известни са различни рецепти за месо, приготвено с помощта на бира. Но тази рецепта се различава от …Dec 30 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!