Ето с тези сигнали тялото ви дава ясен знак, че нещо не е както трябва

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Сигнализира“ ли тялото ви за наличие на определено заболяване? Без съмнение отговорът е положителен и затова тук ще синтезираме кои признаци са характерни при определен вид заболявания. Подутите клепачи и бледата кожа, особено при наличие на обща слабост подсказват за бъбречни проблеми. „Сенната хрема“, както и липсата на витамин А правят очите ви болезнено чувствителни към ярката светлина, но това може и да е резултат от злоупотреба с цигари или алкохол.
Затова зарежете тези съмнителни „удоволствия“ и яжте повече моркови, домати и сирене. „Тъмните кръгове“ под очите, ако не се дължат на недоспиване и силна умора, сигнализират за сърдечни проблеми, докато зачервяване на бялото на очите може да се дължи на високо кръвно налягане, а тяхното пожълтяване – на болестно състояние на черния дроб.
Защо пикантната храна е полезна: Когато похапвате люто, тялото реагира по този начинПикантната храна е любима на хора от цял свят. В това число са и доста българи. Най-известните кухни…Feb 8 2019vijti.com

Ако устните ви са постоянно напукани, оплешивяват бързо и усещате и обща мускулна слабост, то със сигурност имате остър недостиг на витамин В2, така че увеличете рязко консумирането на млечни продукти, яйца, ядки, но също така и на домати, праскови и круши, като не пренебрегвате карфиола и соята.
Наблюдавайте и езика си – бели налепи по него най-често са признак за някакво стомашно-чревно заболяване, което трябва да се диагностицира незабавно от лекар, при положение, че не се дължи на обикновена настинка.
Ако – едновременно с това – установите, че кожата ви е твърде суха, а устните ви се подуват, то значи имате остър недостиг на желязо и трябва да включите в менюто си риба, гъби, черен дроб, магданоз, повечко ябълки и цитрусови плодове.

Ако се намирате в състояние на силно безпокойство или стрес, то вероятно е да чувствате сухота в устата, което показва липса на витамин В3, така че яжте пилешко и говеждо месо, но прибавете и ядки и пшеничен зародиш. Такъв симптом може да показва обаче, и начално на диабет. Сега да преминем към изключително неприятния „лош дъх“, който задължително „сваля“ самочувствието ви! Може да се дължи на перидонтални заболявания, отлагания по зъбите, хронични синусни инфекции, но също и на пневмония, диабет и редица стомашно-чревни заболявания. Липсата на витамин А пък води до лющене на кожата ви, докато възпалението и силен сърбеж са признак, че сте атакувани от „гъбично“ заболяване. Далеч по-неприятни са синкавите петна върху кожата – те са свидетелство за сериозни чернодробни проблеми. А подутите лимфни възли сигнализират за възпалителни процеси в организма, чиито характер следва да се определи от специалист.

Наблюдавате потъмняване на урината – значи сте се обезводнили и трябва да „наваксате“! Но ако температурата ви е над нормата и усещате слабост – то потърсете незабавно уролог! Повишеното изпотяване пък ще изисква преглед на щитовидната ви жлеза, но може да е резултат и от силно нервно напрежение. При недостиг на цинк раните ви ще зарастват значително по-бавно – затова яжте повече бобови растения. Хроничният стрес и общ недостиг на витамини може да се изрази в поява на множество петна по ноктите. Пъпките и черните точки по кожата отразяват състоянието на вътрешните ви органи, така че тяхната поява изисква цялостен профилактичен преглед за качествен анализ и съответна индивидуална терапия.
Супата на леля Зина е вълшебна: Чисти тялото от токсини и помага на имунната системаИзчистването на организма от токсини и укрепването на имунната система са два от най-важните фактори…Feb 7 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!