Какво се случва с душата на трети, девети и четиридесетия ден след смъртта

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В християнството има собствени понятия за това какво се случва с душата, след като човек е починал. Свещениците обясняват, че тя преминава през различни етапи на пречистване. Едва след това тя може да отиде в Рая (или в Ада).
От древни времена е прието да се прави помен на починали хора в определени дни. Но знаете ли какво се случва с душата в този момент? Нека да открехнем завесата на тайната, за да я разберем.
3 дни
През първите две денонощия пред душата няма никакви ограничения. През това време тя активно се премества в различни точки на земното кълбо. Ако иска, тя наблюдава близките ѝ хора или какво се случва на други места. Но свободното движение завършва на третия ден след смъртта.Когато ти е тежко на сърцето, а душата ти е ранена, следващите редове ще ти помогнат многоТова е едно силно емоционално повествование – изповед, предназначено изключително за нашите уважаеми…Jan 22 2019vijti.com

Тогава Всевишният за първи път призовава душата на Съд.
9 дни
В следващите дни душата остава в Рая. Това време е необходимо, за да забрави за земния си живот. Починалите вече не си спомнят за роднините си, а наблюдава тези, които живеят в Рая. На деветия ден след смъртта Бог призовава душата в Съда.
Ето защо е прието да се прави помен на този ден. Трябва да се молим усърдно за починалия ни скъп човек, да си спомним всичко, което е било добро в живота му. Не бива силно да тъгуваме или пък прекалено да се радваме. Бог трябва да реши на този ден дали човекът е направил достатъчно добри дела, за да остане в Рая.

40 дни
След 9 дни душата чака следващото изпитание. Заедно с ангелите, тя е изпратена в ада, за да види всичките му ужаси. Това време е необходимо за пълно покаяние. Мъртвият остава в ада до 40 дни, когато Господ отново го призовава. Именно след това изпитание Бог взема окончателното решение.
За да помогнете на душата да стигне до Рая, на този ден също трябва да се молите усърдно за починалия. Обичайно е да се обърнете към Всемогъщия и да го помолите да остави човека на небето. Спомнете си всички негови добрини, за да си спомнят с добро и за вас, когато душата ви отиде там горе.Непубликувано интервю на Иван Ласкин: Лятото на 2017 г. актьорът изля душата си, но думите му не стигнаха до хоратаПрез май 2017 година от вестник “168 часа” направиха интервю с актьора Иван Ласкин, който по онова в…Jan 11 2019vijti.com

Източник: Здраве

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!