18-годишен ученик към депутатите: „Заради вас майка ми работи от 10 години в чужбина“ (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Павлин Иванов е 18-годишен ученик от село Добри дял. Младото момче предизвиква сензация в социалните мрежи, след като пуска видео-обръщение към родните депутати. В него той говори за неравенството в държавата, безпаричието и защо българите бягат в чужбина. Въпреки крехката си възраст, момчето е наясно със ситуацията в страната и се опитва да постигне някаква промяна. Думите му удрят в целта, а на фона на песента „Сестра брата кани“, те определено са въздействащи. Павлин живее с баба си и брат си, защото баща му е починал, а майка му живее и работи в чужбина, за да може семейството да преживява. Тежкото положение, в което се намира семейството му, и осъзнаването, че има много българи в подобна на неговата ситуация, кара Павлин да изкаже разочарованието си и гнева си към депутатите:
Мястото, където можете да посрещнете Коледа с родните ни депутати и министри, удоволствието ще ви струва само 70 лвСрещу сумата от 70 лв. всеки може да посрещне Коледа в компанията на депутати, министри и държавни ч…Nov 28 2018vijti.com

„Вие давате ли си сметка колко са тия пари… за вас, те са кълкото една вечеря, а за тях са цял месец„, казва той, говорейки за ниските пенсии, които получава българският пенсионер.
След това момчето продължава: „Направете си равносметката вие как живеете и ние как живеем“. Павлин говори за наболели социални проблеми, които не са нови, но със сигурност са актуални. Ситуацията у нас със сигурност не е розова, но може би, ако някой се вслуша в мислите на българите, нещата могат да се оправят…


Наскоро бяха изнесени данни, че депутатските заплати достигнаха 8 хиляди лева.
Това показват предварителните изчисления, пише vestnikzora.com.
Основното възнаграждение на депутатите се формира на база на средната заплата в обществения сектор. Към септември 2018 г. тя е 1200 лв. Парламентаристите ще получават тройно на това т.е. 3600 лв.
Председателят на Народното събрание ще получава 155% от основната депутатска заплат., а заместниците му – по 145% .
Не трябва обаче да се забравя, че към месечното си възнаграждение народните избраници ще получават по 15% за участие във всяка комисия, по 1% от основната заплата за всяка година стаж и прословутите „безотчетни” две трети от основното възнаграждение, които могат да се използват за административни разходи и сътрудници (това са 2500 лв.).

Така депутатите ще се разписват срещу минимум 6800-7000лв. всеки месец.
До края на годината обаче заплщането в обществения сектор ще бъде индексирано поне с 10 процента, което ще повлияе и върху парите на народните избраници.
Така техните заплати може да достигнат 8 хиляди лева.
Те обаче получават много допълнителни облаги под формата на командировки, пари за срещи с избиратели, както и ползване на евтини карти за почивки в държавни курорти.
За сметка на това депутатите ползват най-дългите ваканции и почивки, а много често и отсъстват от пленарна зала.
Излезе наяве заплата на Румен Радев, оказа се че взима най-много от всички депутатиДепутатската заплата скача с 90 лева. Възнаграждението, което взимат родните законотворци е три пъти…Nov 15 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!