Бях се видяла в чудо от треволяци, но съседката ме спаси: Само с една лъжичка и сложих край на безкрайното плевене

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Уважаеми читателки, знаете, че трябва да плевите и прекопавате редовно любимата ви градинка, за да има достатъчно кислород в почвата, така необходим за нормалния растеж на зеленчуците, плодовете и, разбира се, на цветята, придаващи неустоим аромат и красота на всичко наоколо!
Плевенето е обаче, твърде досадна и изразходваща много време и усилия операция –
ако унищожавате плевелите ръчно, то трябва да правите това едва ли не всеки ден!
Разбира се, има и химически методи, които вършат работа, но – съгласете се – те не щадят природата…
Затова тук ще ви предложим да използвате някои естествени, евтини средства (7 на брой), с които може да се справяте с проблема.
Не съм градинар, но съседът ми показа как да вкореня розата във вестник чрез метода на бурито, стана фантастичноАко сте запален градинар, сигурно сте се опитвали неведнъж да захванете роза от резници . Но обичайн…Dec 9 2018vijti.com

Първо – готварска сол – разтваряте в 2 ч. чаши вряла вода 1 ч. чаша сол и заливате с разтвора около насажденията; не очаквайте да видите там в скоро време плевели, защото солта убива не само растенията, но и техните току що поникващи спори или коренчета. С една дума, привеждате почвата в стерилно състояние за един дълъг период от време!
Второ – сода за хляб (сода бикарбонат) – поръсвате с нея фугите между плочките и няма да виждате там паразитни растения!
Трето – оцет – използвате го в спрей-бутилка, но внимателно, защото киселинният му ефект може да порази не само плевелите, но и съседните на тях култивирани растения.

Четвърто – водка – вземате 30 мл от нея и ги смесвате с 4 – 5 капки течен сапун и 2 ч. чаши чешмяна вода; получената течност изливате в спрей-бутилка и напръсквате нежеланите растения, които са на сянка – така те изсъхват и лесно се отстраняват. Този способ е обаче неприложим за плевели, растящи на слънце.
Пето – мулчиране – процес, при който почвата се покрива със слой от подходящ материал, с което се предотвратява растежа на плевели – използвате или неорганични, или органични материали и по този начин блокирате достъпа на слънчева светлина в почвата, с което възпирате поникването на плевели в нея.

Шесто – сапунени хербициди – третирате с тях почвата през късната есен, което ще ви помогне да унищожите глухарчетата и другите широколистни (нетревни) плевели. Най добре е да смесвате настърган домакински сапун, готварска сол и оцет в равни пропорции, с което увеличавате ефективността на метода.
Седмо – царевично брашно – съдържащият се в него вид глутен (белтъчна субстанция) блокира поникването на растения от семена; ето защо, ръсите с брашното почвата, но да е някъде около средата на лятото, когато спорите на култивираните растения вече са се развили и по-нататъшният им растеж не зависи от глутеновото присъствие в почвата. Използвайте тези 7 евтини и лесноприложими средства, за да се справяте ефективно с плевелите. Така, вашата градина ще бъде винаги чиста и подредена! Успех!
Тайната на вещите градинари: Най-мощното оръжие срещу листните въшкиВсеки градинар е наясно с ужасната напаст, която представляват листните въшки. Това, може би, са най…Nov 15 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!