Александър е само на 3 годинки, но вече може съвсем сам да си прочете приказка, да смята и да свири на цигулка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Александър Маслянков от Велико Търново може сам да си прочете приказка за лека нощ, въпреки че е само на 3 годинки
Не е проблем да си направи и план-график за любимите телевизионни предавания и филми за вечерта, изписвайки заглавията им върху бяла дъска, както и да подготви списък с покупките. Обожава математиката и за секунди пресмята задачи, каквито решават второкласници в училище. Може да брои до 100 и обратно на български и английски език, знае посоките – ляво и дясно и още куп други неща, които са присъщи за много по-големи деца.
При разговор със Санди, както го наричат родителите му, човек тотално забравя, че мъникът всъщност е на такава крехка възраст. Момченцето отговаря впечатляващо интелигентно на всички въпроси, говори на „Вие“ при запознанство и не се притеснява да пита за всичко, което му се стори интересно.Истински герой: Лабрадор събуди на пожар своите стопани посред нощ и така спаси детето имКучето е най-добрият приятел на човека. Едва ли има човек, който да не е чувал този израз. И е напъл…Jan 4 2019vijti.com

Майка му Кремена сподели, че не случайно той усвоил четенето, писането и смятането толкова малък.
„Аз се интересувам от различни методи за ранно детско развитие като Монтесори и КиндиРу, които спомагат малчуганите да разгърнат потенциала си за учене.
Той проявяваше интерес към всяка информация, която му поднасях и го заобикаляше. За него бебешките играчки не бяха атрактивни, харесваха му книжките, където има букви и цифри. Той започна сам да се опитва да ги пише, без да му държа ръката“, разказа майката.
С нейна помощ научил цялата азбуката и съвсем сам започнал да чете на срички. Днес произнася гладко всички думи и напълно разбира смисъла на текста. Когато пък пътува с родителите си винаги чете пътните табели. Кремена разказа, че често се случва да попада с куриозни ситуации по този повод.

Миналата Коледа всички госпожи от групата му в детската градина, която посещава, вложили сили да опазят от погледа на Санди бележка, на една от вратите, с подаръците, които белобрадият старец щял да донесе.
3-ГОДИШНОТО ТЪРНОВЧЕ ЧЕТЕ САМО И МЕНЮТО В ЗАВЕДЕНИЯТА ЗА ХРАНЕНЕ. „Наскоро бяхме в ресторант, където той искаше да обядва пилешка супа, но сервитьорът ми каза, че е свършила и аз му поръчах друга. Тогава Санди попита защо съм го направила, при положение че в менюто пише, че има пилешка супа“, разказа Кремена.

Момченцето обожава математиката и с лекота събира и изважда. Майка му купила първата книжка за смятане с двуцифрени и трицифрени числа през септември 2017 година.

Още на 2 години пък започнал да ходи на английски език. Бил най-малкият в групата и се налагало да седи в скута на майка си, за да бъде изправен на чина. Мъникът е ходил и на уроци по руски език, където научил и руската азбука. Освен всичко останало той има и музикален талант, който развива по време на занятия по цигулка.Любяща майка успя да спаси умиращото си дете само със своята прегръдка (ВИДЕО)Докторите казват на Кейт Ог, че едно от нейните родени преждевременно близначета не е успяло да се п…Dec 29 2018vijti.com

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Борба

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!