Днес младите хора не желаят вече да си купуват и да изплащат хубави коли и апартаменти

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес традиционната мярка за успех – да притежавате собствен апартамент и кола – е остаряла. Все повече млади хора по света не искат да си ги купуват.
Изследванията показват, че хората, които днес са на възраст 30-35 години, рядко купуват къщи и дори по-рядко – коли. Всъщност те почти не купуват скъпи неща, дори когато имат пари. В САЩ наричат тези млади хора ​​„поколението на наемателите“.
Защо се случва това?
Според някои социолози съвременните младежи са жертва на финансовите кризи. Хората все повече се страхуват да взимат „сериозни“ заеми. Несъмнено това е едната причина.Срам: Баба Пепа завеща апартамента си на внука и трябваше да се спасява в старчески домПенсионерката прехвърлила семейното жилище на своя внук след смъртта на съпруга си. Пепа Велева иска…Nov 22 2018vijti.com

Но има и друга. Работата е, че сегашното поколение млади хора се различава от поколението на родителите си. То има други ценности.

Младежите днес преосмислиха концепцията за успех, което означава:
Успешните хора не купуват имоти – те живеят под наем.
Ако искате да се смятате за успешни, инвестирайте в преживявания и опит: пътувайте, занимавайте се екстремни спортове, изграждайте стартиращи фирми.
Въпросът е, че хората днес не търсят просперитет и стабилност – нуждаят се повече от гъвкав график, финансова и географска независимост.
Хората имат все по-малка нужда от притежания
Защо ви е да имате кола, ако можете да вземете такси? Дори не е по-скъпо, отколкото да се движите със собствената си кола.

Защо да си купувате къща на красиво място и да отидете там за почивка, ако можете да намерите място за престой през Airbnb във всяко кътче на планетата? Същото е с недвижимите имоти в родния град:

Не знаете колко дълго ще останете там, където живеете.
Можете да вземете ипотека за 40 години или да приемете факта, че ще прекарате целия си живот под наем.
Твърде вероятно е да смените работата си през следващите няколко години. Тогава нищо не ви пречи да се преместите по-близо до работното си място.

Според Форбс съвременните млади хора променят работата си средно на три години.

Понятието за собственост вече не е от значение

Джеймс Хамблин, журналист от The Atlantic, обяснява явлението: „През последното десетилетие психолозите извършиха мащабни изследвания, които доказаха, че по отношение на щастието и чувството за благополучие харченето за нови преживявания носи много повече полза, отколкото купуването на нови неща. То носи повече радост“.

Преживяванията ни свързват

Социалното взаимодействие между хората е от решаващо значение за това дали се чувстват щастливи. Разговорите и приятелите ни правят по-щастливи. Какво обичате да слушате повече – история за някое далечно пътуване, година, прекарана на диво място, или за това колко апартамента си е купил някой?

Не забравяйте, че дори лошото преживявания могат да се превърнат в добра история. Материалните неща не.

Купуването на неща ни кара да се тревожим

Нещата, които притежаваме, притежават нас. Особено ако са скъпи. Ако купувате кола, ще се тревожите винаги, когато звучи странно. Ако купите къща и я напълните със скъпи вещи, ще се страхувате от обир. Да не говорим за това, че колата може да се счупи или откардне, а скъпият телевизор – да се развали. Но никой никога не може да отнеме преживяванията, които имате.

Всичко поевтинява с времето

Родителите ни не са можели да пътуват толкова често, нито да се забавляват толкова. Нито са имали толкова възможности да започнат нов бизнес. Поради това, когато са имали пари, те ги са инвестирали в къщи и коли. В края на краищата, всяка покупка, ако не е жилище, ще се обезценява с течение на времето. И като се замислим колко бързо се обезценяват имотите по време на криза, нещата стават очевидни.

Опитът обаче няма как да поевтинее. Нито може някой да го открадне.Животът в едностаен апартамент крие големи опасности, не подценявайте проблемаМного млади хора се опитват да получат собствено лично пространство възможно най-бързо и колкото е в…Nov 21 2018vijti.com

Източник: Обекти

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!