Горната или долната граница на кръвното налягане има по-голямо значение: Скорошни изследвания хвърлиха яснота по този въпрос

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кръвното налягане е едно от нещата, които всеки човек трябва да следи постоянно. Освен това, ако се окаже, че имаме проблеми с него, то ние не можем да ги решим за постоянно.
Проблемите с кръвното налягане са хронични. Има допустими граници, в които трябва да бъде нивото на кръвното.
Но има ли разлика между долната и горната граница и може ли да се каже коя от двете е по-важна? Доскоро масово лекарите считаха, че долната граница е по-значима и ако има проблеми с нея, това е по-опасно. Но напоследък се смята, че и двете граници трябва да се следят и да се взимат своевременни мерки при проблеми.
Монаси предадоха тайната на най-простото лекарство за високо кръвно и холестерол, лесно е за приготвянеМонасите отдавна използват това невероятно, ефективно средство. Те смятат, че това лекарство може да…Dec 22 2018vijti.com

Според скорошните изследвания когато горната граница е по-висока от допустимото, рискът за здравето ни е особено критичен, тъй като това може да предизвика сърдечни проблеми.
При хората, които имат хипертония, горната граница на кръвното налягане е от ключово значение.
Установено е, че хората, при които именно тя е по-висока, смъртността е по-голяма не само в сравнение със здравите, но и с тези хора, които имат по-ниска долна граница.
ИЗСЛЕДВАНИЯТА СЕ ОТНАСЯТ НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ХОРА НАД 60-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ.

Симптомите за това, че горната ни граница е над нормата са няколко. Смущения в хормоните, постоянна умора и липса на енергия са най-явните. Разбира се, преди сами да си поставяме диагнози, трябва да се консултираме с лекаря си. В крайна сметка именно той има нужната компетенция и знания, за да ни каже какво не е наред и как да му противодействаме.
Богатите на калий храни нормализират кръвното
Специалистите съветват родителите да включват в менюто на децата си тези храни още от най-ранна детска възраст, за да им осигурят здрав и пълноценен живот и в бъдеще.

Повишаване на систолното и диастолното кръвно налягане увеличава риска от развитие на сърдечносъдови и бъбречни заболявания, втвърдяване на артериите (атеросклероза или артериосклероза), увреждане на очите и инсулт (мозъчно увреждане).
Поради тази причина контролирането на високото кръвно налягане е изключително важно, за да могат усилията да бъдат насочени към нормализирането му и предотвратяването на евентуални усложнения.
С този вълшебен чай проблемите ви с високото кръвно ще бъдат забравени завинагиБезпокоите се, че поддържате високо кръвно налягане? А не искате да се тъпчете с хапчета? Добре – ту…Dec 19 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!