Сложете край на безсънните нощи: С тази техника ще се унесете в сладки сънища точно за 2 минути

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Няма нищо по-лошо от една безсънна нощ. Понякога има ситуации, в които сутринта тихо се промъква и ние не сме могли дори да затворим очи. Техниката, използвана от американската армия на бойното поле, когато времето е сравнително спокойно и е важно да се почине, може да дойде на помощ. Методът учи как да можем да заспим по всяко време на денонощието при всякакви условия за две минути.
Първо споменаване на техниката
За първи път хората научиха за тайната на бързото заспиване от книгата Relax and Win: Championship Performance. Публикувана е през 1981 г., и наскоро се преиздаде.
Само с една скилидка чесън в млякото ще се излекувате от десет коварни болестиВ днешно време все повече хора се насочват към народната медицина. Причините за това решение са мно…Dec 24 2018vijti.com

Техника за подпомагане на съня
Шест седмици практическо обучение и 96% от пилотите започнаха да заспиват бързо. Научиха се да спят на всяко ниво на шум.
Инструкции:
Дишайте бавно и дълбоко.
Необходимо е да се отпуснат мускулите на лицето.
Езикът, областта на челюстта, областта около очите трябва да облекчат напрежението. След това трябва да спуснете раменете колкото е възможно по-ниско, като се отпуснете с цялото си тяло.

Издишайте, облекчавайки гърдите от напрежението.
Тогава трябва да преминете през ритуала за психическо пречистване:
Представете си, че сте в легнало положение в кану в средата на живописно езеро, със синьо небе над главата ви.
Представете си, че сте в хамак. Той е черен, висящ в средата на тъмната стая.
Повторете една фраза: „Не мисля“ за десет секунди.

А за по-пълноценна почивка през нощта, нека припомним и още някои безценни съвети
* Лягайте и ставайте по едно и също време дори в почивните дни.
* Не лягайте, преди да сте сигурни, че ви се спи, за да не се въртите в леглото.
* Използвайте леглото само за сън и секс. Ако това са единствените дейности, които правите в леглото си, подсъзнателно ще засилите асоциацията легло-секс-сън! Най-добре е компютърът и телевизорът да са в друга стая, не в спалнята.
* Не гледайте телевизия преди сън, особено екшъни. Много е вредно за спокойния сън да заспивате с включен телевизор или радио – те също са активен дразнител.

* Преди лягане си направете чаша чай с лимон, топъл шоколад или мляко с мед. През нощта нивото на захар в кръвта пада и всяко допълнително количество глюкоза ще бъде от полза.
* Ако имат трудности със заспиването, преди лягане полейте прасците си с мощна струя топла вода.
* Решете косата си преди лягане с дървен гребен. Две минути такова разресване подобряват кръвообраението на главата и премахват стреса, натрупан през деня.
* Студените крака са една от причините, за да не можете да спите добре през нощта. Ако спите с чорапи, кръвообръщението се подобрява и ще ви помогне да заспите по бързо.
* С идване на вечерта тялото започва да освобождава химическо вещество, наречено мелатонин, което може най-добре да бъде обяснено като хормон на тъмнината. Това вещество ви кара да се чувствате сънени, но само ако ви помогне и средата.

Затова спете в тъмна стая. Температурата трябва да е около осемнадесет градуса.
* Редовно проветрявайте спалнята, а ако е възможно, спете на отворен прозорец. Забравете за тесните пижами.
* Вземете си качествени матрак и възглавница. Не подценявайте удобството им, те помагат на тялото да се отпусне, вие заспивате по-бързо, а сънят е по-здрав.
* Постарайте се също да отпуснете всички мускули. Сънят и мускулното разтягане и отпускане вървят ръка за ръка.
* Най-големият враг на здравия сън е обилната вечеря. Вечерята трябва да бъде лека. От вечерята до нощния сън трябва да са изминали 3- 4 часа.Това е времето необходимо да се усвои храната от организма.

* Не пийте прекалено много течности вечерта — пълният мехур със сигурност ще ви притеснява през нощта
* Не трябва да се пие бира или какъвто и да е вид алкохолни напитки. Да, те могат да ви помогнат да заспите бързо, но тялото ви е принудено да обработва алкохола, което пък ще ви събуди.
* Избягвайте употребата на кафе и черен чай вечер.
Източник: zdrave.to
Уроките водят до главоболие, безсъние, апатия и неприятности, но ето как да се отърветеНякои хора се раждат с, а други придобиват в съвременното все по-материализиращо се и профанизиращо …Dec 24 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!