Лесно и толкова ефективно: Проста тайна, с която кашлицата спира точно за ден

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

С настъпването на по-студеното време дойдоха грипът и настинките, които вървят ръка за ръка с кашлицата.
Често й обръщаме внимание едва когато стане раздираща и болезнена, а гърлото ни трудно понася храна и течности.
Вместо да се тъпчем с лекарства, в такива случаи е много по-добре да се обърнем към илачите на баба,
взаимствани от народната медицина.
Едва ли някой е забравил моментите от детството,
когато само за десетина минути един синапен компрес е правел чудеса и с цената на леко парене ни е избавял от досадната кашлица. С кои храни не бива да се закусва: Рискувате здравето си, ако сутрин си похапвате нещата от следния списъкСпорът дали големите търговски вериги пробутват в Източна Европа по-некачествени храни, отколкото на…Jan 2 2019vijti.com

Предлагаме ви 2 варианта на синапен компрес, който е изключително ефикасен при простуда. Използването им при малки деца трябва да е по-внимателно, като количествата на съставките и времетраенето на компреса се намаляват почти наполовина.
Вариант 1. Смесете на водна баня и при непрекъснато бъркане по 1 супена лъжица стрито синапено семе, мед, брашно, слънчогледово масло и ракия. Получената паста поставете между няколко пласта марля и направете компрес на гърдите или гърлото, увивайки сместа с вълнен шал. Достатъчни са 10-15 минути, за да се получи търсеният ефект.

Ако паренето по кожата стане прекалено силно, компресът се сваля. Вариант 2. Смесете при непрекъснато бъркане счукано синапено семе, брашно, хладка вода и малко оцет. Получената гъста смес прилагайте по начина, описан във вариант 1. При използване при малки деца увеличете двойно количеството на брашното и намалете времето на действие.
Също така, дафиновият лист също облекчава кашлицата. Ето друга популярна рецепта, с която ще се разделите завинаги с кашлицата: 5 листа се варят в половин литър вода около пет минути, прецежда се и се подслажда с мед, когато поизстине.
А за откашляне на секретите изпробвайте следното: На тих огън се варят в литър и половина вода 6 листа индрише, 6 ореха с черупките леко счукани (само да се пукнат), пакетче небетшекер, кутийка обикновен локум, 3 нарязани ябълки и една дюля, също нарязана заедно със семките.
Наричат я точката на 100-те болести или точката на дълголетието: намерете я, за да се радвате на здраве и дълъг животТака е известна в Япония, докато в Китай я наричат „точката на дълголетието“. И двете названия са пр…Dec 28 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!