Кашлицата направо ме убиваше, докато един приятел не ми каза тази рецепта. Вече я препоръчвам на всички

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В зимните месеци започват грипните и болестните вълни.
Всеки от нас се стреми по някакъв начин да ограничи действието на болестите, за да може да бъде здрав и във форма. Едно от най-упоритите и досадни неща, свързани с болестите, е кашлицата.
Понякога тя може да продължи и дни, дори седмици, след като всички други симптоми на грипа са туширани. Освен всичко друго, кашлицата може наново да предизвика болки в гърлото и неприятни последствия.
Наричат я точката на 100-те болести или точката на дълголетието: Вижте къде е и какво да направите, за да се радвате на здраве и дълъг животТака е известна в Япония, докато в Китай я наричат „точката на дълголетието“. И двете названия са пр…Dec 28 2018vijti.com

Днес ви представяме един природен метод, с който ще можем лесно и бързо да се отървем от кашлянето.
Методът помага също и при бронхит.
И така, съставките, които са ни необходими, за да си приготвим лечебната смес, са: 2 банана, 2 с.л. мед и 400 милилитра вода.
Предимството на тази смес е, че не само е полезна и ще ни излекува, но също така е вкусна и хранителна.
И така, първата стъпка за приготвянето на сместа е да подготвим бананите. За целта ги белим и ги правим на пюре с вилица или лъжица.
Най-добре е да използваме дървен прибор, за да могат бананите да запазят всичките си полезни свойства.

Ето и още полезни рецепти за кашлица
Народната медицина препоръчва чай от мащерка, бъз, лайка, салвия, подсладени с мед или захар. Дафиновият лист също облекчава кашлицата. 5 листа се варят в половин литър вода около пет минути, прецежда се и се подслажда с мед, когато поизстине.
Традиционна рецепта за откашляне на секретите е отварата от смес на индрише, глава лук с външната обвивка, небетшекер или лукчета, средната част на дюля около семките, счукани орехи заедно с черупките.
Доказана е и следната рецепта при кашлица:

една черна ряпа се издълбава така, че да стане като кладенче. Напълва се с мед (2-3 с.л.) или захар и се оставя няколко часа докато се напълни със сок. Приема се по една чаена лъжичка няколко пъти дневно.
Компресите също много успокояват кашлицата. Гърдите на болното дете се намазват с мед и се поръсват със сода за хляб. Отгоре се покриват с надупчен с дебела игла вестник и престоява поне 2-3 часа.
Инхалациите са старо изпитани средство за облекчаване на кашлицата. Големите деца инхалират лайка със сода, при малките е достатъчна инхалацията в банята. Пуснете горещият душ в банята да стане като мъгла и постойте с бебето десетина минути да подиша парата. Така влажният въздух успокоява лигавиците и кашлицата намалява.
Този продукт просто прави чудеса със здравето ни! Само научете как да го използватеВинен или ябълков оцет предпочитате?! След като прочетете редовете по-долу ще спирате избора си вина…Dec 28 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!