Важно за всички шофьори: Така трябва да се сигнализира при опасност. Толкова е просто, нали (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Когато придобием право да шофираме, всички се радваме, но често забравяме, че това е и голяма отговорност. Именно затова има правила, които всеки шофьор трябва да спазва. Когато задминаваме голям камион, винаги има риск да не преценим своите възможности и да стане най-лошото. Особено на двулентов път с лоша видимост. Всеки от нас се изнервя, когато го запуши голям и дълъг ТИР и кара с ниска скорост продължително време. 60% от катастрофите стават именно по този начин – рисковано задминаване.
В това поучително видео ще видите как чрез специални сигнали руски шофьори на камиони сигнализират на леките автомобили дали пътят е чист и дали могат да ги задминат безпрепятствено.
Българин, който е шофьор в Лондон, разказва за навиците на известните особи, които е возилДимитриос Христов е българин, който от доста години работи като ВИП-шофьор в Лондон. Видял е какво л…Dec 26 2018vijti.com

Надяваме се, че чрез това клипче българските шофьори ще станат малко по-толерантни към нас и ще се научат и те да ни предпазят от катастрофи по този начин. Нищо не им коства да дават подобни сигнали, докато сме зад тях. Вижте как се прави и СПОДЕЛЕТЕ.

Съвети за шофиране през зимата
Най-добре е да караме по следите на автомобилите, минали преди нас. Освен това, дори да изглежда чист, пътят в бързо-променящо се време като това през последните дни, може да е заледен. Така че трябва да се спазва много по-голяма дистанция, спрямо колата пред нас. Това съветва Филип от „Bri4ka”.
„Вашият автомобил, колкото и да е сигурен, дори да може да спре по-рязко от този пред вас, не се знае, ако автомобилът отпред се завърти, какво можете да направите вие, освен да се ударите в него”, посочва Филип.
Не трябва да се дава пълна газ, ако колата ви затъне в пряспа, така положението само се влошава.

„В момента, в който автомобилът започне да буксува, ако има пряспа той ще се окопае”, пояснява Филип. „За да потеглим, включваме на първа и тръгваме плавно”.
Когато колата буксува трябва да търсим по-добро сцепление. Може да се опитаме с отпускане и натискане на съединителя да я залюлеем и да я измъкнем от пряспата.
„Не се мъчете да излезете от коловоза. Не бързайте да спирате или да ускорявате, задръжте една скорост”, съветва Филип в случай, че колата влезе в коловоз в снега.
Той подчертава, че за зимата трябва да сме подготвени с нови гуми, които са най-много на три години.

Преди да завали снега е необходимо да напръскаме със силиконов спрей уплътненията на вратите на колата и ключалката. Ако те са замръзнали, не трябва да използваме сила, защото можем да скъсаме уплътненията или да счупим дръжката на вратата на автомобила.
При влизане в колата е необходимо да изтупаме снега от обувките си, защото в последствие той ще се изпари и ще замъгли стъклата, ако не го направим.
След запалване на колата, трябва да качим температурата вътре максимално високо. После включваме и фаровете, за да загреят и едва след като автомобилът е загрят, започваме да чистим стъклата от снега, но не с ръка или ръкавица.

Филип съветва, когато колата е паркирана наравно през зимата да не дърпаме ръчната спирачка, тъй като при много студено време накладките могат да залепнат и при освобождаване да се скъсат жилата на спирачката.
Веднага щом температурите станат положителни е добре да измием колата на автомивка, като се почистят и пода и калниците.
Пазете се от тях като дявол от тамян: Астролози и застрахователи разкриха кои зодиакални знаци са най-лошите шофьориОтговор на въпроса „Кои са най-лоши шофьори сред зодиите?“ ни дават астролозите, базирани на качеств…Dec 21 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!