Предзнаменование ли е това: Астероид с форма на Витлеемската звезда мина покрай Земята точно на Коледа

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Странен“ астероид мина покрай Земята. Представители на научната общност разказаха за него в резултатите си от наблюдението на космоса, съобщава flashnews.bg.
Точният размер на астероида не може да бъде определен от астрофизиците. Учените не виждаха в него потенциална опасност за нашата планета, но вероятността от сблъсък не беше изключена, предава 24СМИ.
На минимално разстояние астероида мина на 25 декември, в навечерието на католическата Коледа. Според някои християни това събитие не е случайно и дори е знамение.
Формата на обекта наподобява изображението на Витлеемската звезда. В Библията тя е предшественик на раждането на Исус Христос. Астрономите уверяват, че астероидът не е нищо повече освен природен феномен.
Награденият от Росен Плевнелиев патриарх Вартоломей I сащиса православния свят с две неприятни новиниВартоломей нарича, без всякакви сериозни доводи, въпросните българи „банда от 60 престъпници“, още п…Dec 19 2018vijti.com

От векове насам появата на кометите се свързва с наближаването на природни катаклизми и бедствия, както и различни нещастия, твърди sanovnik.bg. Дълги годините хората са се страхували от тези опашати звезди и даже учените от онези време са били силно озадачени от кометите – те се появявали от нищото и изчезвали незнайно къде. Страхът от кометите е бил много голям, но той си има съвсем логично научно обяснение.
Според някои изследователи паниката от тези небесни явления се дължи на дълга поредица от злощастни случаи. В далечната 530 г. част от Халеевата комета се разпада в атмосферата на земята, образувайки огромен прашен облак, който предизвикал внезапно понижение на температурите.

Последвали страшна суша и глад, а онези, които оцеляли, загинали от т.нар. Юстинианова чума.
Халеевата комета преминава на всеки 76 години покрай земята, но през VI век е била изключително ярка и преминаването ѝ било много зрелищно. Хората в Древността са свързвали преминаването на кометите само с бедствия и ужас, но в наши дни науката вече е дала логично обяснение на тези обекти и причина за паника от тях няма. Най-просто казано кометите са съставен от лед, прах и скални частици, и не представляват никаква опасност за човечеството.
Германка създаде филм за дядо Добри – Светецът от Байлово, който разплака зрителитеСветецът от Байлово, както хората го наричаха, си отиде на 13 февруари тази година на достолепните 1…Dec 26 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!