С парите, събрани от сватбата им, тези млади хора направиха страхотен жест

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Александрина и Петър Андрееви от Велико Търново започнаха семейния си живот с благороден жест. Те дариха на отделението по неонатология в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“1000 лв., които събраха по време на сватбата си, като изрично обяснили на гостите, че не желаят букети, а паричната им стойност, за да реализират каузата си. В понеделник младоженците посетиха бебешката реанимация и се убедиха, че сумата е отишла на най-правилното място.
Приказката на двамата влюбени започва преди 2 години. Известно време ги разделяло разстояние, но чувствата преборили всякакви пречки. Предложението за брак било добре замислено и планирано от Петър.Когато глас от дъното на църквата прекъсна сватбата, булката се обърна и заплака. Вижте защоПосещавали ли сте католически храм по време на служба? Било то кръщене, сватбена церемония или заупо…Nov 14 2018vijti.com

Той паднал на колене на плажа на гръцкия остров Тасос по залез слънце, с пръстен в ръка и около свещи, подредени във формата на сърце. Още тогава започнала голямата подготовка за щастливия ден на сватбата, а в края на зимата Петър потърси съдействието на „Борба“ за идея къде да насочат средства, които желаят да дарят от венчавката. Ние им предложихме да подпомогнат отделението по неонатология в търновската болница и двамата влюбени приеха присърце идеята.
На 16 юни Александрина и Петър си казаха „Да“ в Калояновата крепост в Арбанаси, а свидетели на любовта им бяха 130 гости. Всички те подкрепиха благородната инициатива на младото семейство.

„Сред гостите имахме лекар. Д-р Виктор Точков, синът на д-р Валентин Точков – началника на отделението по педиатрия. Той бе във възторг от идеята да подкрепим неонатологията и сподели, че във времена, в които здравеопазването не е достатъчно добре финансирано – това е най-доброто, което можем да направим“, разказа Петър.
В петък младото семейство преведе сумата от 1000 лв. по банковата сметка на болницата, а вчера посети отделението по неонатология, където ги разведе старшата медицинска сестра Мария Нешева.

Тя им представи малките пациенти, които лежат в момента в звеното, и добрата апаратура, с която разполагат лекарите. Съпрузите за първи път виждат на живо толкова малки пеленачета и не успяха да скрият сълзите си. Двамата с огромно любопитство разпитваха за методите за лечение и грижите за бебетата, които полага персоналът. Останаха доволни от отговора на старшата сестра, че всички деца, родени и настанени в неонатологията в деня на сватбата им, вече са изписани и са в прегръдките на родителите си вкъщи

„Очаровани сме от битовите условия и техническото въоръжение в сектора. Всичко изглежда много модерно и изпипано. Смятаме, че направихме най-добрия избор, като дарихме именно тук средствата“, заяви Александрина.

Сеста Нешева сподели, че това са първите младоженци, дарили средства за отделението. По нейни думи сумата е достатъчна за закупуването на специален сензор за мониторно наблюдение, който се поставя на ръчичката или крачето на бебетата и дава 24-часова информация за жизнените му показатели. Тя обясни, че той е много ценен за лечението на децата, ползва се еднократно и затова нуждата от него е непрестанна. Като знак на благодарност подари на младото семейство бебешки шампоан и пожела скоро да се видят отново, но тогава вече да ги поздрави, че са станали родители.Това са думите, които трябва да кажете, ако някой ви прокълне или урочаса на улицатаПреди известно време ме посети млада дама с характерни оплаквания – главоболие, общо физическо нераз…Nov 20 2018vijti.com

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Борба

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!