Стринка ме посъветва да сложа малко сода за хляб в шампоана си и познайте какво се случи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сода бикарбонат е сред най-използваните съставки в кухнята, но от дълги години се ползва и като средство за изцеряването на редица най-разнородни болести, както и за справяне с излишното тегло. Ефектът на този безсъмнено прост способ е потвърден многократно. Тук обаче, уважаеми наши читателки, ще ви разкрием 5 тайни за красота, които да постигнете с помощта на содата за хляб. Преди всичко, това е един напълно натурален, евтин продукт, който може да използвате за козметични цели вместо предлаганите по магазините скъпи, съмнително безвредни химически продукти. За целта е необходимо да спазвате дадените по-долу инструкции.
Това е формулата, която премахва пърхота без грешка: Задължително трябва да се пробваНаша читателка, която в продължение на дълги години, е имала пърхот, успяла да се справи с този проб…Dec 21 2018vijti.com

Първо, ако имате суха кожа (и ако тя се „лющи“), то трябва да я хидратирате постоянно. За целта си направите раста, като вземете малко сода за хляб и я смесвате с вода. Нанасяте пастата равномерно върху лицето си (както правите при поставянето на обикновена маска) и оставяте така за около 60 минути. След това я измивате с хладка вода и установявате че тя е станала гладка и мека. А от лющенето не е останала и следа. Същата маска от сода бикарбонат може да поставите и върху кожата на други части от тялото си. А през зимните студени месеци, когато кожата на ръцете ви стане много суха, то намазването им с въпросната паста ще спаси положението.

Второ, в случай, че косата ви започне да изглежда повехнала и безжизнена (това най-вероятно се дължи на „умората“ й от безразборното използване на козметичните продукти – шампоани, бои, лакове), то добавете към шампоана малко сода за хляба и измийте косата си както обикновено – така ще я „подсилите“ и тя ще стане значително по-привлекателна.

Трето, ако желаете да омекотите кожата на цялото си тяло, то вземате ½ ч. чаша сода за хляба и я прибавяте към водата във ваната си. Резултатът е по-мека кожа, а интимните ви части се предпазват от възпаление.

Четвърто, ако кожата на краката ви е суха, с грапав или/и напукани участъци, то потопете ги във ваничка (леген) с вода, където сте разтворили 3 с.л. сода за хляб и сте капнали няколко капки етерично масло. Стойте така от ½ до 1 час. След това, с направена предварително паста, натъркайте грапавите и сухи участъци, за да отстраните „мъртвата“ кожа.

И накрая, пето, може да си направите домашна „спа“ – процедура. За целта действате по следния начин: вземате 2 ч. чаши сода за хляб, разтваряте ги във вода, така че да се получи еднородна гъста паста и добавяте 10 – 15 капки етерично масло – по ваш избор. С тази паста напълвате с помощта на лъжица формички за кексчета и ги оставяте да се втвърдят в продължение на 10-ина часа. След това изваждате оформилите се малки дискове и ги оставяте непосредствено до душа в банята ви; когато пукнете топлата вода и се мушнете под душа, дискчетата ще започнат постепенно да се разтварят под действие на парата, етеричните масла ще попаднат в нея и ето ви едно чудесно спа-изживяване след напрегнатия изнурителен ден!
Бях се видяла вече в чудо, но с тази уникална маска, косопадът моментално спря. Сега косата ми е гъста и здраваКосопадът вече не е толкова сериозен проблем за повечето мъже. Особено откакто на мода излезе бръсне…Dec 12 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!