102-годишен пловдивчанин разкри тайната на дълголетието: Никога не съм лежал в болница

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

102-годишен пловдивчанин нито веднъж през дългия си и достоен живот не е приеман в лечебно заведение зарази болест. Той на драго сърце разкрива тайната на дълголетието си и го пожелава и на всички останали. Александър Николов разкрива, че в основата на дълголетието му стоят генът и здравословният начин на живот. Ако трябва накратко да опише богатия си житейски опит, той го очертава с 2 думи „труд и борба“. Когато отпразнувал тържествено 100-годишнината си, бай Сандо си казал, че досега не е палил цигара и дори не познава вкуса на никотина, което ще му позволи да премине към 101-вата си година. На следващия рожден ден продължил със самоанализа – досега не си пил алкохол – значи спокойно можеш да преминеш към 102-рата.
Учените откриха, че дълголетието и добрата ни форма зависят от вида на кръвната група – ето с какъв вид чай да се подсилите, ако искате да сте здравиКръвната група на всеки човек дава информация относно червените кръвни телца и зависи от веществата,…Dec 13 2018vijti.com

Бай Сандо е категоричен, че друга причина за дълголетието му е фактът, че никога през живота си не е преяждал.
Александър Николов всеки ден изкачва поне по веднъж стълбите до жилището си на 4-ия етаж и основното си време прекарва в четене и писане на спомени. Често рецитира стихотворения – сред любимите му поети са Ботев и Вазов, на Смирненски, Вапцаров и Гео Милев.
Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да останете млади по-дълго, публикувани в iwoman.bg
Избягвайте нервните натоварвания, приключвайте с физическата работа 3-4 часа преди да се отправите към леглото, проветрявайте спалнята или се разходете за кратко преди сън, лягайте по едно и също време, леглото трябва да е нито много твърдо, нито много меко, изберете средна възглавница – на височината на рамото.

Още едно правило на дълголетието е физическата активност. Необходимо е да се движим и спортуваме през целия си живот. Ежедневните упражнения укрепват костно-мускулната и сърдечносъдовата система. Това осигурява гъвкавост и издръжливост на тялото и съхранява активността за дълги години. Ефективни са заниманията дори с един вид спорт, особено ако той ви носи радост.
И накрая – ако искате за дълги години да съхраните младостта и доброто самочувствие, придържайте се към здравословно хранете. Отдавайте предпочитание на натурални продукти, яжте плодове, зеленчуци и кисело-млечни продукти.
За поддържане на външната привлекателност употребявайте продукти, богати на витамин Е.

Приготвяйте храната на пара или я запичайте във фурна. Изключете мазното месо, полуфабрикатите, колбасите. Ограничете солта и захарта. И най-главното – не преяждайте.
Той живя до 105 и ни остави безценни съвети за здраве и дълголетие, които не е лошо да спазвамеДоктор Шигеаки Хинохара, който почина миналата година на цели 105 години, завеща на света безценни с…Dec 10 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!