Елена Йончева с провокативен доклад на САЩ: Служители във всички клонове на правителството са замесени в корупция

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Реакцията на Камарата на строителите показва страх и паника от извършване на независима проверка. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева на брифинг в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“.
„Нашето искане е само за проверка на българските магистрали – за проверка на качеството им в независима европейска лаборатория.
Ние не разбираме как е възможно срещу това искане да бъдат изкарани 1000 строителни камиони. Реакцията на Камарата на строителите показва страх, паника от извършването на една така проверка. Ние подкрепяме строителството и на практика искаме само едно и също – да се строят качествени пътища.
Българи хукнаха към Румъния на гурбет. Ето колко щедро им се заплаща за това от северната ни съседкаСеверната ни съседка Румъния става привлекателна за търсещите работа. Страната отвъд Дунав агресивно…Dec 13 2018vijti.com

А това може да стане само с проверка на пътищата“, заяви тя. „Нашата цел е в бъдеще да има независим контрол от българската държава и АПИ. Трябва да приемем европейския модел за контрол както при обявяване на обществени поръчки, така и при изпълнението им и техния контрол. Отговорност обаче за качеството на българските пътища не носят строителите, затова ние не сме срещу тях, а им помагаме. Отговорност носи мафиотският начин, по който се управлява България – срастването между бизнес и власт“, каза още Йончева.

Тя посочи, че днес отново се е казало, че няма доказателства за евентуална корупция при строителството на пътищата. „Затова искам още веднъж да цитирам последния доклад на Държавния департамент на САЩ за инвестиционния климат в България, в който се казва, че служители във всички клонове на правителството са замесени в корупционни практики безнаказано“, каза Йончева.
Припомняме, че след подадения от Йончева иск в АПИ за независима европейска експертиза на пътищата, смелата журналистка беше подложена на невиждан натиск и заплахи от строителни предприемачи (заплахи имаше и към членове на ръководство на БСП).

А часове по- късно главният прокурор Сотир Цацаров поиска депутатския й имунитет. Като формална причина за това, Цацаров посочи скалъпено обвинение, внесено в прокуратурата от трима депутати от ГЕРБ (Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров). В което обвинение тримата хардлайнери обвиняват Йончева във „фалита на КТБ и пране на пари през същата банка“. Йончева светкавично си хвърли имунитета, но вече повече от месец от проверката на прокуратурата няма никакви резултати.
Източник: Petel
Мисис България разкритикува случващото се в България: Само у нас усмивката на Джизъса може да струва повече от детското здравеНавръх имения си ден Мисис България 2008 Ана Иванова отново бе провокирана да разкритикува случващот…Dec 12 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!