Съседката ми показа най-добрият и евтин начин да си почистим пералнята, без плесен и неприятни миризми

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всички знаем, колко е важна пералнята за едно домакинство. И след като сме дали цяла торба с пари за най-модерния и мощен уред, е истинска трагедия, докато машината се развали или от нея започне да се носи миризма на мухъл и плесен. Днес ще ви кажем как да запазите „живота“ на пералнята възможно най-дълго с помощта на едно наистина бюджетно средство. Цялата тайна е да се използва обикновена лимонена киселина . На малка пералня с капацитет 3,5 кг са достатъчни 4 пакетчета лимонена киселина от 15 грама. Ако капацитетът на машината е по-голям, тогава дозата се увеличава. Някои препоръчват да се използват дори 2 пакетчета от 100 грама за 5-килограмова пералня.Омръзна ми да чистя плевелите, най-после ми дадоха безценни съвети и всичко вече е лесно и приятноИмате хубав двор, градина, чудесна пътека се вие през нея, но… Покрай плочките и между тях поникват …Nov 28 2018vijti.com

Излейте киселината в отделението за праха за пране и включете машината на пълен цикъл при максимална температура. На нашата пералня това е програма за „памучни дрехи“ на 90 градуса с продължителност 137 минути. И това е всичко! Лимонената киселина ще почисти перфектно отлаганията отвътре и при първото изтичане на вода ще видите колко мръсотия и боклуци са били натрупани върху частите на вашата пералня. Ефектът от тази процедура ще бъде забележим с просто око, ако вземете 1 супена лъжица с качул лимонена киселина и кипнете в чайник с вода, след което го охладите. Ще останете супер доволни от този метод на почистване – евтин и без химия, следователно няма вредно въздействие върху здравето.

А ако искате дрехите ви да блестят от чистота, ето какво да добавяте в пералнята, направо ще се родите.
Дрехите ни са изложени както на метеорологичните условия, така и на най-различни петна: от прах, от кал, от храна, от напитки. Всички те правят изчистването на дрехата по-трудно, а в някои случаи дори невъзможно. Но днес ви представяме един безценен съвет, с който ще забравим за дългата и неравна битка с петната. Това, което трябва да направим е съвсем просто. Трябва само да добавим малко най-обикновен оцет в пералнята преди да я пуснем. Този безценен съвет наистина действа и това се дължи да невероятните качества на оцета. Първото нещо, за което оцетът помага, е дрехите да бъдат по-меки, особено като говорим за дрехи от по-твърди материали.

Второто предимство на оцета е, че почти няма петно, с което да не може да се справи. Трябва само да накиснем дрехата с петното в разтвор на оцет, а после, като я перем, да добавим 50 милилитра в пералнята. Друго, за което оцетът е много подходящ е за неутрализирането на различни миризми. Той може да премахне всякакви миризми от дрехите ни.
Това, което трябва да направим, е да добавим в отделението за изплакване 100 милилитра оцет и си гарантираме, че всякакви неприятни миризми, полепнали по дрехите ни, ще изчезнат. Това природно средство не само ще ни спести пари, но и е много достъпно и лесно за употреба. Така че вместо да се чудим какво да правим дрехите си, лесно и бързо можем да ги възстановим.21 бабини деветини и съвети за всеки случай!Бабини деветини – кой ги слуша, кой не. Обикновено признаваме, че са прави, когато обаче е твърде къ…Nov 9 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!