Голи зелеви сарми на фурна – откакто мама ме научи ги приготвям най-редовно, защото готвенето им е истинско удоволствие

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще ви предложим една изключителна рецепта, с която ще успеете да си спестите много време и усилия в кухнята – ще ви кажем как да си направите голи зелеви сарми. Преимуществата са много, като най-важното от тях, разбира се е, че ще избегнете досадното упражнение по завиване на сармите. Готвенето на тази гозба просто е истинско удоволствие. А резултатът? Е, той наистина е невероятен. Още с първото приготвяне на ястието, просто ще се влюбите в него и то ще ви стане едно от любимите, което да готвите при всеки удобен случай. Защото то е разкошно ястие, толкова апетитно, че всички на трапезата набързо ще ометат чиниите си. Ето и какви продукти са ви необходими: 300 грама кисело зеле, 400 грама кайма, яйце, морков, копър, зелен лук, 2 супени лъжици галета или смес за паниране, 4 супени лъжици доматено пюре, кимион, сол, черен пипер – на вкус, 1 чаена лъжичка захар.
Вкусни сармички за Бъдни вечер: 2 рецепти, които ще ви накарат да забравите за поститеНа трапезата за Бъдни вечер традиционно присъстват постните сарми – зелеви или лозови, а най-добре и…Dec 6 2018vijti.com

Ето и какво трябва да направите. В дълбока купа нарежете киселото зеле на ситно.
Добавете каймата, и подправете на вкус с кимиона, солта и черния пипер. Прибавете също и галетата (сместа за паниране) и яйцето и объркайте много добре, докато получите еднородна смес.
От нея оформете малки кюфтенца, които трябва да наредите в подходяща тавичка, дъното на която сте намазнили с олио. Настържете морковите на едро ренде, на ситнете копъра и ги смесете с морковите.
След това поръсете с тази смес кюфтенцата.

Разредете доматеното пюре в една чаша гореща вода, сложете една чаена лъжичка захар, както и сол и черен пипер на вкус, но не прекалявайте с последните две подправки. Залейте с доматената течност кюфтетата. Покрийте с фолио и поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна за един час. Когато извадите ястието го поръсете с нарязан на дребно зелен лук. Това е! Добър апетит!

Готова съм за Бъдни вечер. Приготвила съм 7 звездни рецепти за 7 великолепни ястия, за всеки има от любимото муМного хора си задават въпроса: „ Какво да сготвя за Бъдни вечер ?“. Отговорите винаги са различни, т…Dec 10 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!