Идеалният компрес, който ликвидира кашлицата и маха слузта от белите дробове, най-полезен е за децата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Няма човек, който да не е бил измъчван от остра кашлица. Всеки знае колко неприятно е усещането от непрекъснатите напъни, как те са способни да докарат изключително главоболие. Разбира се, в аптеките е пълно с всякакви лекарства против кашлица. Но ние ще ви предложим един природен цяр. Съставките му са добре познати и могат да бъдат лесно открити. Ето от какво имате нужда: пчелен мед, джинджифил, брашно, растително масло, салфетка, марля, самозалепваща се лента. Точни грамажи в тази рецепта за компрес от джинджифил не се дават. Причината е една – всичко зависи от гъстотата на меда.Всеки чай помага за различен вид заболяване – мащерката е против кашлица, лайката помага, когато те боли гърлото, ето и останалитеЧаят е най-вкусното лекарство, създадено от природата. Малко плодчета или няколко листенца, събрали …Dec 4 2018vijti.com

А ето и какво е необходимо да направите. Смесете брашното с малко количество мед, за да получите тесто, подобно на това за питка. След това добавете настърган пресен джинджифил, но не повече от една-две супени лъжици. Добавете накрая и малко растително масло и омесете, за да стане плочка, голяма колкото длан. Това е сместа за компреса. Изсипете една лъжица от тази чудодейна съставка върху филия хляб и направете компреса. Смазващата болка изчезва на мига. Поставете плочката в салфетка и увийте в тензух. Намажете мястото, където ще поставите пакета, с кокосово масло или свинска мас.

Поставете компреса, покрийте с кухненска хартия и залепете. В никакъв случай не правете тези три неща: ако слагате компреса на дете, нека да не спи с него; компресът не трябва да е близко до сърцето; не трябва да ползвате повече от три вечери. А ето един трик за пушачите – към сместа може да добавите и лъжичка горчица.
Предупреждения и мерки за безопасност при използване на компреси с мед:
Методите на лечение, включващи употреба на мед може да се прилагат при деца над 1 година!

Детето не трябва да има проблеми с кожата или кожни наранявания в областта.
За да се уверите, че детето няма алергия към мед и пчелни продукти, нанесете малко количество мед в областта на сгъвката на лактите или вътрешната страна на ръката. Ако на мястото се появи зачервяване или подуване, не използвайте мед и пчелни продукти за компреси.
Не се препоръчва поставянето на компрес с мед, ако температурата на детето е по-висока от 37 градуса.
Внимавайте да не поставяте компреса върху областта на сърцето!
За да подготвите компреса ще Ви трябва: мед, брашно, растително масло, марля, салфетки и превръзка (бинт).Пак започна тази досадна и дълга кашлица, но най-после намерих бабината рецепта, която ме избави от неяЗапочнали сте да кашляте? Не изпадайте в паника! Опитайте да се диагностицирате първо сами, съобразн…Oct 9 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!