Тиганът пак загоря, но съседката ми показа 3 лесни трика как да го почистя без да ползвам химикали

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тиганите и тенджерите са уникални съдове за готвене.
Използваме ги много често. Не е чудно, че много бързо в тях се създава утайка от мазнини и изгорена храна на тяхното дъно и страните.
Методите на използване на химикали за отстраняване на тези проблеми често пъти не са толкова ефективни, а понякога и изобщо. С всички химикали трябва да се работи с гумени ръкавици, а миризмата на всички тези химически домакински препарати е непоносима и може да предизвика алергия. Въпреки това, има много прости начини за премахване на загорелите мазнини бързо, без химия.
1. ЛЕСНИЯТ НАЧИН ДА СЕ ПОЧИСТЯТ ТИГАНИТЕОмръзна ми да чистя плевелите, най-после ми дадоха безценни съвети и всичко вече е лесно и приятноИмате хубав двор, градина, чудесна пътека се вие през нея, но… Покрай плочките и между тях поникват …Nov 28 2018vijti.com

Обелете картоф от среден размер. Нарежете на половина и накиснете половината в сода бикарбонат.
Използвайте тази половина като гъба за дъното на тигана или тенджерата. Трябва да триете малко по-силно и резултатът ще бъде видим веднага.
Необходимо е периодично да сменяте парчетата от картофа или от време на време да изрежете зацапаната част. Също така топето го често в сода, защото мазнината всъщност почиствайте с комбинацията от сок на картофи и сода бикарбоната.

2. ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПАКЕТЧЕ ЧАЙ, ЗА ДА ИЗЧИСТИТЕ МАЗНИТЕ ОТСТРАНИ НА СЪДА
Вземи суха, неизползвано пакетче чай и само го прекарайте през вътрешната стена на съда, където има остатъци от замърсявания. Веднага ще забележите, че мазнината се разгражда. Две до три пакетчета чай и кажете „сбогом на мазнините“. За тази цел, купете най-евтиният чай.
3. ОТСТРАНЕТЕ МАЗНИНАТА ОТ ВЪНШНАТА СТРАНА НА ТИГАНА СЪС СОДА
Вземи по-голям тиган от този, което трябва да почиствате и поставете 4-5 супени лъжици сода за хляб и добавете вода. По- малък съд поставете вътре и накиснете около 30-50 минути.

След това просто изтрийте мазнините. За този метод не е нужен никакъв физически усилия, но е необходимо време за нейното изпълнение. Ако имате време, това е най-ефективният начин за премахване на стари загорели мазнини от всички видове съдове за готвене. По този начин, можете да отстаните мазнините от вилиците, лъжиците, капаците и други предмети.
Ние използваме съдовете в приготвяне на храна за нас и за нашите деца. Колкото по- малко химикали използвате толкова по- добре. Бъдете здрави и екологично чисти.Той връща кръвното в норма: Експерти с безценни съвети как да използваме копъра правилноКопърът е много популярна подправка в нашата страна. Не минава нито една пролет, лято или есен без т…Oct 26 2018vijti.com

Източник: За жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!