Не е за вярване: Трудно бихте предположили какви пари получават вашите любими водещи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Невиждани заплати взимат „рупорите на свободното слово“ в България, разкриват няколко достоверни източници.
Претендиращите за „свободни журналисти“ Люба Кулезич, Сашо Диков, Анна Цолова, Антон Хекимян се разписват срещу чудовищни за българските стандарти суми. При добра журналистическа заплата от 1500-1800 лева, те взимат 10 пъти повече. Отделно от тези възнаграждения са други екстри като безплатни гримьори и фризьори, гардероб, покани за събития и безплатни билети.
Една от рекордьорките в бранша е Люба Кулезич.
Това е немският град, в който цели 41,2 % от българите, навършили 15 години, се издържат от социални помощиБългарите в град Оснабрюк попаднаха във фокуса на политическото внимание, съобщава „Нойе Оснабрюкер …Nov 27 2018vijti.com

Застаряващата журналистка, която в последните години стана известна главно с изпълнението на поръчки от банкера-беглец Цветан Василев, е прибирала от кабеларката БиТ по около 17 000 лева на месец
Мадам Лифтинг е имала договор с продуцентска компания и парите минавали оттам.
Водещата е взимала почти всички пари за себе си, защото предаването й на практика е нямало разходи. То се е снимало в студио на телевизията, с екип от телевизията и единственото, за което Кулезич е плащала от този бюджет, е било заплатата на редактор и асистент, като това перо едва ли е надхвърляло 2500-3000 лева.

Гастролът на Кулезич докара и рекордни загуби на братя Вълчеви, които се чудеха, как да се отърват от губещото предприятие и да се фокусират върху печелившия си бизнес в САЩ.
Люба Кулезич има опит в облажването покрай претенцията си, че прави „истинска журналистика“. Гастролът й в ТВ7 ще се запомни с месечен бюджет за предаването й от 40 000 лева и множество пластични операции. Като интервенциите са били направени за сметка на телевизията, която бе финансирана щедро от парите на вложителите на фалиралата КТБ. Доскорошният програмен директор на БиТ Сашо Диков също не останал по-назад от своята колежка, с която някога(уж) бяха във война.

Обслужването на олигархичните интереси ги събра в същата кабеларка, където Стажанта калкулирал през сложни схеми по близо 15 бона на месец.

Източването на телевизията пък продължило с назначаване на един куп негови протежета на добри заплати. Иначе Сашо обича да сиромахомилства. Облича се скромно, кара стари коли, ходи немил-недраг. Нищо общо със стандарта, който могат да ти дадат едни 15 бона на месец.

Пенсионираната звезда от CNN Ралица Василева също не си е поплювала. От БиТ Ралица е изкарвала по над 10 000 долара на месец, плюс с кола и наем на къща. Василева изглеждаше стара и уморена в чикагското студио на телевизията и мнозина се питаха, какво прави в кабеларката, след като е работила за световния медиен гигант. Отговорът е прост – парите. Последната година Василева ще бъде запомнена с услугите си към Цветан Василев и поръчковите интервюта си по казуса „Магнитски“, които обслужваха изцяло беглеца от правосъдието.

Сред другите рекордьори по заплата е бившата водеща на сутрешния блок на Нова телевизия – Анна Цолова.

Въпреки че от лятото не е на екран, към сметката й всеки месец отлитат по 12 000 лева. Ръководството на Нова, което не може да намери работа на Цолова, явно е решило да я държи на добра хранилка. Какво ли ще стане, ако новият собственик на телевизията – чешкият милиардер Келнер разбере, как се харчат парите в новата му придобивка?

Между 10 и 12 000 лева взима и Антон Хекимян, който задава всяка сутрин въпроси на политиците в бТВ. Темата за неговата заплата бе повдигната от премиера Бойко Борисов, който с право отбеляза, че Хекимян взима двойно повече от него, а задълженията на един министър-председател са доста по-отговорни. При тази вметка Хекимян замълча гузно и има защо.

Продуцентите на сутрешните блокове, които остават скрити за публиката, но са в ухото на водещите, също взимат колосални заплати. В този кръг активно участва продуцентът от бТВ Асен Иванов. Източници от банкрутиралата телевизия твърдят, че прекият му шеф Венелин Петков е бил твърдо против неговото назначение, но той е бил парашутиран с мощна протекция от Белград. Там се укрива банкерът-беглец Цветан Василев, от който Иванов получавал директни указания.

Това обяснява и защо в последните месеци редакционната политика на някогашния телевизионен гигант напълно съвпада с “опорните точки” на подсъдимия Василев. В пропадналата до нивото на поръчкова кабеларка бТВ, ежедневно дефилират “говорители” на фараона Василев и на провалени политици, обслужващи интересите на неколцина олигарси, които са обект на съдебни дела. Други „честни журналистки“ Полина Паунова от „Медиапул“ и Силвия Великова от БНР също обичат финикийските знаци. Паунова работи на три места. За сайта си, за Дойче веле и за кабеларката БиТ, известна като (Б)анкера (И)ма(Т)елевизия.

И на трите места е на заплата и хонорари и така си докарва по няколко хилядарки месечно.
Великова също е с размах. Освен в БНР, тя също се изявява в телевизията. А отделно от това участва като лектор на семинари на грантови НПО-та, получава и хонорари по европейски програми, които се излъчват по радиото. Така Великова заработва доста над средната заплата за журналист у нас. Това обаче не стига. Тя е уредила на хранилка и съпруга си, който работи хем в БНР, хем в БНТ.

Това са лицата на независимата българска журналистика. Шепа алчни гастрольори, които за пари, много пари, ама наистина много пари, са готови да оплюят всеки, който кукловодите посочат.

Източник: Блиц.бг

Майка показа на всички приходите и разходите на едно обикновено българско семейство и взриви мрежатаЕдно обикновено българско семейство – тричленно, реши да покаже на всички своите разходи и приходи. …Nov 26 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!