Колкото и да се къпете, тази част от тялото все я пропускате – най-мръсната ни част от тялото

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Доказано е, че личната хигиена влияе съществено върху общото здравословно състояние на човека. По-честото къпане означава да поддържате външните части на тялото си чисти откъм всякакви мръсотии: кир, пот, бактерии, остатъци от епидермиса, наслагвания от сапун или гел и още какви ли не гадости. Има определени области, обаче, които понякога остават извън вашето внимание; например, това са местата непосредствено зад вашите уши, както и в самите ушни миди. Все пак за тях се сещате далеч по-често, отколкото да изчиствате редовно мъртвата кожа от краката си, нали! Ами ако нямате навика да ви изтъркват гърба – там кирта се трупа с месеци, а дори и с години!
Много хора се къпят всеки ден. Експерти разкриват колко често всъщност трябва да взимаме душНякои хора не могат да се почувстват достатъчно чисти без дълъг горещ душ. Необходимо ли е, обаче, н…Nov 7 2018vijti.com

Но има едно място, което, колкото и да се къпете, никога не е достатъчно чисто! Това е вашият пъп (белегът в центъра на корема, останал след прерязването на пъпната връв). Повечето от вас вероятно забравят за тази деликатна зона от тялото си. Оказва се, че в него се приютяват около 70 вида бактерии и доста нечистотии. Понякога дори може да се появи лоша миризма и вие да се чудите откъде ли идва! Причината е, че в повечето случаи пъпът ви е насочен навътре и тази нищо и никаква вдлъбнатинка е трудно да се изчисти с насапунисаната обикновена гъба за баня.

Следователно трябват други начини и ние ще ви ги посочим по-долу. Трябва да започнете процедурата още преди да сте влезли под душа. За да почистите вътрешността на пъпа, навлажнявате памучен тампон със спиртен разтвор (за предпочитане е да използвате по-неагресивен спирт, например лавандулов или салицилов с нисък процент алкохол) и внимателно избърсвате пъпа. Сега нанасяте малко душ гел върху друг памучен тампон и повтаряте процедурата, но вече под душа.

Изплаквате обилно с вода, за да отмиете гела и повторно изплаквате грижливо мястото с топла вода, след което го избърсвате с памучна кърпа. По-лесно ще се справите, ако пъпът ви е изпъкнал: нанасяте душ-гел и с мокрия край на памучна кърпа почиствате пъпа, след което изплаквате с топла вода и подсушавате със суха кърпа. Ако посочените методи не са достатъчно ефективни, защото наслагванията са твърде упорити, то прилагате някакво етерично масло в пъпа, може дори зехтин.

Оставяте маслото за няколко минути да подейства, след което действате отново с напоен тампон. И внимавайте да не нараните пъпа докато го почиствате! И накрая, макар да не е необходимо да почиствате пъпа си непременно всеки ден, все пак го правете веднъж седмично – абсолютно задължително е, за да прекъснете достъпи на бактерии в тялото си през този нищо и никакъв вход!
Нямам нужда от зъболекар, защото само с тези две чудни съставки зъбният камък изчезваПародонтозата представлява възпаление на венците и има няколко метода за лечение. Най-общо те могат …Oct 19 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!