Не мога да повярвам, но косата ми стана гъста и расте като пощуряла, благодарение на тези трикове

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не мога да повярвам, но косата ми стана гъста и расте като пощуряла, благодарение на тези трикове
Много жени мечтаят за силна и гъста коса като на Рапунцел. Но понякога това като че ли сякаш няма как да се случи.
Може би вие сте една от онези жени, които се чувстват разочаровани, тъй като косите им растат толкова бавно и често се чудите дали растат изобщо?
Вижте тези прости и натурални хитрини, които ще помогнат на косата ви да ускори растежа си.
Избягвайте жегата, за да може косата ви да расте по-бързо
Когато излагате косата си на жега, вие й причинявате щети, които даже не осъзнавате.
И въпреки, че понякога се случва така, че не можете да избегнете използването на сешоар, когато имате възможност, я оставяйте да изсъхва по естествен път.
Ежедневното подлагане на висока температура няма да накара косата ви да расте по-бързо.Ето ги и шестте зодии, които природата е дарила с неземна красота още по рождениеВсяка жена притежава своята единствена и неповторима красота, която я прави уникална и с неподправен…Nov 12 2018vijti.com

Подстригвайте косата си често
Ако желаете косата ви да расте по-бързо ще е необходимо да я подстригвате редовно. Като цяло скъсяването на краищата на всеки два или три месеца е предостатъчно за един здравословен растеж.
Променяйте прическата си
Ако искате по-дълга коса, може би трябва да смените стила си. Когато я държите по един и същ начин за повече от няколко часа несъзнателно повреждате косата си.
Ако постоянно променяте прическата си, ще предотвратите увреждането на едни и същи зони от косата. По този начин ще я заздравите и ще се предпазите от цъфтеж на краищата.

Винаги използвайте балсам

Балсамът за коса подпомага възстановяването на маслата и протеините, които се намират в основата на косъма. По този начин се предотвратяват бъдещи щети, а косата започва да расте по-здрава и по-бързо.
Изплакнете косата си със студена вода след измиване
Изплакнете косата си набързо с малко студена вода преди да излезете от банята: това ще помогне за задържането на влага, която ще действа против формирането на къдрици при сушене.
Тази процедура отнема само няколко секунди, но след време ще забележите положителният ефект, който има върху косата ви.

Сресвайте се правилно

Неправилното сресване би могло да пречи на бързия растеж на косата. Запомнете, че трябва да започнете да разресвате къси участъци, като малко по малко се вижите от краищата към корените.

Когато сресвате косата си от горе надолу се образуват малки топченца, които имат способността да увреждат цели кичури. Проявете търпение и внимателно сресвайте сплетените части за да избегнете увреждане.

Не увивайте косата си с хавлия

Когато увивате косата си с хавлия се получава увреждане на космените фоликули. Много от жените стягат прекалено хавлиите около главите си.

Това отслабва и дори накъсва най-крехките косъмчета, особено тези, намиращи се около лицето.

Масажирайте скалпа си

Здравата коса значи здрав скалп. Мислете за косата си като за кълн, израстващ изпод земята. Ако почвата не е благоприятна, растението няма да израсте както трябва.

Същото се случва и с косата. Краткото масажиране на скалпа докато сме под душа стимулира кръвообращението и по този начин косата започва да расте по-бързо.

Използвайте копринени калъфки за възглавници

Памучните калъфки причиняват накъсвания на косата. Същевременно копринените и сатенените са далеч по-щадящи, благодарение на омекотената си повърхност.

Затова, ако искате косата ви да расте по-бързо, обмислете покупката на нови калъфки.

Хранете се здравословно

Косата ви ще бъде здрава, само ако и тялото ви е здраво. Следвайте богата на витамини и протеини диета, за да поддържате доброто здраве на косата си.

Старайте се да приемате храни, богати на цинк, желязо и витамини като А, В, С и Е:
Млечни продукти (мляко, сирене)
Яйца
Пиле
Пълнозърнести култури
Сьомга
Авокадо
Хрупкави зеленчуци (спанак, броколи, карфиол)

Използвайте маска за коса

Косата, която е порастнала до нивото на раменете, е с няколко години по-стара от тази в корените и заслужава повече грижи.

Прилагайте маска поне веднъж седмично за да подхраните косата си – тя ще ви благодари със своя блестящ вид.

Опитайте да включите етерични масла от кокос, жожоба и бадем. Те действат като силни овлажнители, които ще помогнат на косата ви да расте по-бързо и да бъде по-здрава и по-красива.

Приемайте хранителни добавки

Хранителните добавки са чудесно попълнение към диетата с цел по-бърз разтеж на косата. Някои от най-ефективните на пазара са биотин, фолиева киселина, рибено масло, морски водорасли и ленено масло.

Препоръчваме ви да опитате всяко едно от тях поотделно, за да може да разберете кое ще работи най-добре за вас.Млада жена с две висши образования гледа 13 бивола и се занимава с компютърни наукиВ селата има бъдеще, но за мислещи и предприемчиви хора, казва Цветелина Недкова, в интервю за „24 ч…Nov 20 2018vijti.com

Източник: За жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!