Тази рецепта на баба ми обаче наистина е върхът: Много вкусни пилешки сърца

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пилешките сърца са едно от най-обичаните топли предястия у нас.
Могат да бъдат приготвени по различни начини.
Една бабина рецепта обаче е устояла на безпощадния тест на времето с отлична оценка – пилешките сърца по селски.
Ето какви продукти ще ви бъдат необходими:
1/2 кг. пилешки сърца, 7 глави стар лук, 4-5 скилидки чесън, 1 морков, около 200 грама пресни гъби, 3 печени чушки пипер, 1 чаена чаша доматен сок, масло – 50 грама, сол и черен пипер на вкус, олио, пресен магданоз.
Приятелките ми се избиха за рецептата: Бързи и апетитни банички с шунка и сиренеЧесто пъти ни се хапва нещо вкусно, но осъзнаваме, че повечето рецепти, които знаем или намерим в Ин…Nov 20 2018vijti.com

Първото нещо, с което ще трябва да се заемете, е да сварите пилешките сърца. Към водата прибавете сол и черен пипер на вкус, но не прекалявайте – същите подправки ще използвате по-късно и за гъбите. Когато сърцата са готови, прецедете бульона и го отделете настрани в друг съд, той ще ни трябва по-късно.
В тенджера с малко олио задушете лука, който предварително сте нарязали на шайби. Изпечете също така чушките и ги почистете. Нарежете ги на ситно, същото направете с моркова и чесъна и ги прибавете към лука.

Добавете след това гъбите, които сте нарязали на филийки и отново поръсете със сол и черен пипер. И отново да напомним – не прекалявайте с подправките. Сложете в тенджерата и маслото, доматения сок и една чаена чаша от бульона от пилешки сърца и оставете всички продукти да се задушат. Когато течността се редуцира добавете и самите сърца, още една чаша от бульона и оставете на бавен огън отново докато гозбата се сгъсти. Преди поднасяне поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз. Това е! Добър апетит!
И още нещо важно
Пилешките сърца съдържат много витамини и минерални вещества:
Провитамин А и В витамини, мед, калий, фосфор, цинк, желязо. Полезни са при анемия и физическа слабост в периода на възстановяване след операция и умора. Съставът на пилешките сърца включва различни важни аминокиселини, образуващи протеини. Повлиява положително на нервната система, подобрява съня, има успокояващ ефект. Използването на този продукт има положителен ефект върху състоянието на сърдечно-съдовата система и нормализиране на кръвно налягане. Включването на пилешки сърца в храната помага при борба с вирусите. Подобряват на функционирането на мозъка.

Опитвали ли сте шакшука? Вчера бях на гости и взех рецептата за това божествено вкусно ястие!Чували ли сте някога за шакшука? Шакшуката е едно прекрасно ястие, което можете да опитате в различн…Nov 7 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!