Софиянец с гневно писмо: Посягат и на малката ми надеждица за по-сносен живот на старини, ама те ще дойдат на нашия хал

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обречен съм на мизерия без трите златни години за пенсия, споделя в гневното си писмо мъж от София с името Павел Тонев.
Властта ме принуждава да работя, докато умра. Ама и те ще дойдат на нашия хал
Не стига че заради постоянно покачващата се възраст за пенсиониране ще работя, докато умра, ами сега посягат и на малката ми надеждица за по-сносен живот на старини – трите ми най-добре платени трудови години.
Имам такива, в които съм взимал по 10 000 лева преди Жан-Виденовата зима, когато заплатите от по 2-3 хилядарки в страната минаваха за прилични.
Сега обаче се смятам за обречен, защото властта, разбирай Националният осигурителен институт, предлага пенсията да се смята само на база стажа след 1997 г.
Легендарният Кеворкян с убийствен коментар след оставката на Симеонов: Плашете се от животаОставката на вицепремиера Валери Симеонов, горещите политически събития и протестите от последните д…Nov 19 2018vijti.com

Идеята е да отпаднат точно трите най-добри години преди злощастната година. В момента тези три златни години участват във формулата за изчисляване на индивидуалния коефициент на всеки бъдещ пенсионер.
Какво се цели с исканата промяна?
Целта е да се създаде алиби за липсата на пари в опосканата, да не кажа откровено ограбена от дянковци разни, пенсионна система.
Отпадането на трите най-добри години преди посочената година при равни други условия ще намали новите пенсии, признават обаче даже експерти.

Мотивът, с който НОИ предлага трите стари години да отпаднат, е да се намалели злоупотребите с документите за осигурителен стаж и доход. Както и да отпаднел таванът на пенсиите.
Цялата работа е много проста. Ако таванът отпадне, ще има хора и с по 10 000 лева пенсия точно заради тези три години. За повечето бъдещи пенсионери обаче новият метод ще означава по-ниска пенсия.
Не ви ли е срам бе? Нали и вие ще се докарате до тоя хал на старини. Ама да са живи и здрави децата ви да ви хранят, ако не сте се накрали достатъчно.
Павел ТОНЕВ, София
Източник: РетроБГ
Антон Хекимян на съд? Чистото съдебно досие на Антон Хекимян е под въпросЧистото съдебно досие на Антон Хекимян било под въпрос. Срещу водещия на сутрешния блок по Би Ти Ви …Nov 20 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!