Рецептата, с която веднага се сбогуваме с болките в гърлото

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лимон и сода има във всеки дом. Сами по себе си двата продукта са много полезни за здравето ни. Лимонът има антисептични свойства и влияе благоприятно при грип, болки в гърлото или настинка. Содата за хляб пък се прилага при ангина, болки в корема и инфекции. Оказва се, че комбинацията има също има полезни свойства. Твърди се, че смес от лимон и сода може да помогне в борбата дори срещу ракови образувания. Но това, за което е сигурно, че можем да ги използваме, е свалянето на килограми. Нужно е само да изцедим 3 лимона в един литър вода и до добавим към тях чаена лъжичка сода.
Това са 10-те най-вредни храни в България, които ни тровят и съсипват здравето. Ето кои са теПредлагаме ви класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, …Jan 30 2017vijti.com

Течността е приятна на вкус и ще ни помогне да влезем във форма за лятото. Трябва да пием първата доза от напитката сутрин, на гладен стомах. Останалата част изпиваме през деня.
Пиейки я, ние забързваме метаболизма си, заздравяваме имунната си система и пречиства ограните ни. Ако съчетаем употребата на тази смес с физически упражения само по няколко минути дневно, ще постигнем още по-голям и задоволителен ефект.
А ето и няколко рецепти за облекчаване болките в гърлото при децата

Вариант: седем листа от индрише, седем бонбони лукчета и седем локума се варят в ½ литър вода. Приемат се по 1-2 чаени лъжички 3-4 пъти дневно.
Медът е най-достъпното средство с доказан ефект срещу възпалението на гърлото и болката и затова при болни деца може изцяло да замени захарта.

За да не дразни гърлото, народният лечител Петър Димков препоръчва преди консумация медът да се обработи 10 минути на водна баня. Някои деца не обичат мед в чист вид, можете да го замените с пчелно млечице или прополис. Продават се по аптеките като таблетки за смучене с приятен вкус и децата ги приемат като бонбони.

При по-големите деца, които могат да съдействат на лечението, инхалациите облекчават болките в гърлото. Сварете вода с лайка, махнете от котлона и тогава поставете сода за хляб.
Поставете над съда фуния с подходящ размер и накарайте детето да диша от отвора на фунията. Завиването на главата с кърпа над съда е неприятно и детето най-вероятно ще откаже манипулацията.

При по-малките използвайте следната рецепта. В дълбок съд залейте 2 с.л. лайка с 2 литра вряла вода и поставете до главата на детето, докато спи. Внимавайте малкото да не дръпне съда и да се изгори.
Гаргарите са изпитано средство против гърлобол при по-големите деца. Най-лесно се прави с отвора от лайка и сода с температура на тялото. Към лайката може да се прибави и градински чай за засилване на ефекта. Смесват се равни количества лайка и листа от градински чай (салвия). Една супена лъжица от билковата смес се залива с 200 мл. вряла вода.

След 10-15 минути запарката се прецежда, прибавя се 1 супена лъжица мед и се правят гаргари. Няколко пъти дневно могат да се правят гаргари с разреден лимонов сок.
Баба Гина от Лехчево: На хиляди съм споделила рецептата си за здраве, един недоволен нямаБаба Гина Трифонова от село Лехчево признава, че стига да може, би помогнала на всички – поради това…Oct 5 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!