От стария тефтер на баба си откраднах рецепта за най-апетитните патладжани със заливка и сега всички ми я искат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Патладжанът е от зеленчуците, който е изключително много обичан в България. Днес ще ви предложим една изпитана бабина рецепта – пържени патладжани със заливка. Гарантираният резултат е, че всички ще ви обсипят с похвали, а дори и ще си поискат допълнително.
Ето и какви продукти са ви необходими:
4 патладжана, по-добре да не са от най-големите, а по-малки на дебелина и издължени, 1 кофичка кисело мляко, 3 яйца, 300 грама сирене, 300 грама кашкавал, олио за пържене, сол и черен пипер на вкус, щипка захар, зелени подправки – копър, магданоз (по избор).
Имамбаялдъ по манастирски: Рецептата на монах от Света гора, която ще ви накара да си оближете пръститеМанастирите са свети места и в тях човек може да намери душевен мир и спокойствие. Но и още нещо, ко…Nov 19 2018vijti.com

Първото нещо, което трябва да направите, е да подготвите патладжаните. Измийте ги, нарежете ги на колелца и ги поселете. Поставете ги след това в наклонен съд и изчакайте да им изтече горчивия сок. Това ще стане за около час. След това изплакнете патладжаните под течаща вода и изстискайте хубаво.
ВНИМАВАЙТЕ – ПАТЛАДЖАНИТЕ ТРЯБВА ДА СА МНОГО ДОБРЕ ПОДСУШЕНИ, ЗА ДА СИ НЯМАТЕ ПРОБЛЕМИ С ПЪРЖЕНЕТО
Когато сте убедени, че това е станало, загрейте олио в тиган. Изпържете патладжанените шайби, след което ги прехвърлете в тава.

Когато всички патладжани са изпържени и преместени в тавата идва време за да се направи заливката. Разбийте яйцата и киселото мляко, след което добавете и натрошеното сирене. В тази смес добавете захарта, солта и черния пипер. Залейте патладжаните и пъхнете тавата в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато заливката хване апетитна коричка (след около 20 – 25 минути) извадете тавата и поръсете с настъргания на едро ренде кашкавал. Изчакайте и той да се разтопи и да хване коричка, извадете тавата и я покрийте с кърпа. Оставете ястието да почине за десет минути, след което го поръсете с пресни зелени подправки и го поднесете. Това е всичко, което трябва да направите! Добър апетит!
Вкусна рецепта за пред заплата: Тази вечеря ще нахрани цялото семейство за символични париЕто една лесна за приготвяне рецепта как да осигурите – в дните преди заплата – една супер вкусна ве…Nov 16 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!