Никога не изхвърляйте падналите млечни зъбки на детето си. Те могат да спасят живота му

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Помните ли първото си паднало млечно зъбче? На едни то е донесло много страдания и сълзи, други са получили хубав подарък от феята на зъбките за него…
Всеки родител се отнася с особен трепет към падналите зъбки на своето дете. Мнозина дори решават да не ги изхвърлят. Мислите си, че това е странно? Дълбоко грешите!
Напоследък учените дават все повече аргументи в полза на съхранението на падналите млечни зъби. Една от причините е свързана със здравето на детето. От запазения млечен зъб могат да се извлекат стволови клетки, които при определени обстоятелства са в състояние да спасят човешкия живот. Те се използват и при лечение на онкологични заболявания.
Последни изследвания разкриха нещо много любопитно за близнаците: Вижте какво правят в коремчето на мама преди ражданетоУчени от Университета в Падуа, Италия са окрили, че близнаците, а и всички други бебета се стремят к…Nov 16 2018vijti.com

Човешкото тяло се състои от клетки, подобно на къща от кирпич. Клетките се делят на 3 групи, като всяка от тях изпълнява определени функции. Всички те обаче са образувани от стволови клетки, които са основа за всички тъкани и органи.
Специалисти от Калифорнийския университет в Сан Диего са установили, че детските млечни зъби съдържат различен тип стволови клетки, които могат да бъдат използвани за възстановяване на зъбната тъкан или на останалите зъби. В зъбите на възрастните също има стволови клетки, но те са само от един тип.

Най-важното е да запомните, че ако планирате да използвате млечните зъби на детето си за подобна цел, трябва да ги съхранявате по правилния начин – в специални камери или във фризера.
Падналите млечни зъбки могат да се използват и като материал за научни опити. Всеки бъдещ гений се нуждае от нещо, с което да започне. На детето със сигурност ще му бъде много интересно да експериментира. Така ще може да разбере как действат захарта, кафето и другите хранителни продукти на зъбния емайл.

А наблюдавайки процесите, ще разбере колко е важно да запази зъбите си здраве и ще започне да отделя повече време на устната хигиена.
Ако тези доводи не ви се струват достатъчно убедителни и идеята да пазите падналите млечни зъбки на детето си продължава да не ви допада, просто ги изхвърлете или пък ги заровете в градината!
Източник: jenata.blitz.bg
Българин основава и притежава нова държава, цели 7 пъти по-голяма от БългарияКой е българинът, основал новата държава? Казва се Владимир Балабанов, тoй е бизнесмен и интелектуал…Nov 19 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!