Очаквано Валери Симеонов подаде оставка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, съобщи „Фокус“.
Очаква се изявление от Министерския съвет.
Малко предистория:
Наскоро, вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че ще подаде оставката си, само ако му бъде поискана едновременно от премиера Бойко Борисов и лидерите на ВМРО и Атака Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, предаде dariknews.bg.
Три дни след искането на протестиращите майки за незабавна оставка на Симеонов, заради изказването му през една от телевизиите, вицепремиерът заяви, че ще я подаде само по политически причини, защото не вижда лични.
Чудото се случи: Вижте какво разказа сестрата на изпадналата в кома родилка Магдалена, за която хора от цялата страна дариха кръвРодилката Магдалена Иванова, за която много хора от цялата страна се обединиха и  дариха кръв, днес …Nov 16 2018vijti.com
Той заяви още, че ще продължи да казва истината, както е направил в изказването си за „кресливи жени“ и „уж болните деца“.
Бизнесът в лицето на четирите национално представителни организации застана против оставката на Валери Симеонов и заяви готовност за контрапротест срещу насрочения за днес протест на майките от Системата ни убива.
Протестът беше насрочен в петък заради изказване на Симеонов пред собствената му телевизия, в което той нарича майките „кресливи жени, които спекулират с децата си, и манипулират обществото, като изкарват уж болните си деца в пек и в дъжд“.

След среща с бизнеса, поискана от работодателските организации във връзка с икономическата обстановка у нас, вицепремиерът Валери Симеонов получи неочаквана, според него, подкрепа от работодателите. Те не са съгласни с това улицата да диктува какво се случва във властта и дори са готови да организират свои работници в подкрепа на Симеонов.

От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) припомниха, че са готови да изкарат на улицата хиляди работници. Няма да преглътнем тази оставка заяви Евгени Иванов от ръководството на КРИБ, а Кирил Домусчиев допълни, че работодателите искат стабилност и призовават за разум.
От своя страна вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че оставката е въпрос на самостоятелно решение по лични или по политически причини.

Тъй като той не вижда лична причина и застава за думите си, с които е казал истината, то оставката му зависи от политическия съвет на управляващата коалиция и конкретно от трима души – премиера Бойко Борисов, вицепремиера Красимир Каракачанов и лидера на „Атака” Волен Сидеров. „Когато те я поискат, аз ще я подам”, заяви Симеонов.
Излезе наяве заплата на Румен Радев, оказа се че взима най-много от всички депутатиДепутатската заплата скача с 90 лева. Възнаграждението, което взимат родните законотворци е три пъти…Nov 15 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!