Такива пълнени патладжани досега не бях вкусвал: не спирам нито да мисля, нито да говоря за тях

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лятното меню е невероятно богато, а без съмнение една от централните роли в него се полага на патладжана. Ще ви предложим днес една рецепта за пълнен патладжан, която е истинско кулинарно изкушение. Гарантираме ви, че няма да има сътрапезник, който да не го похвали.
А пък и да не си поиска допълнително.
Ето какви продукти са ви необходими: 4 броя патладжан, 400 грама нарязани на дребно гъби, 1 малка чашка бяло вино, 2 супени лъжици доматено пюре, 200 грама настърган кашкавал, 4 скилидки чесън, 1 връзка магданоз, 3-4 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер на вкус.
Обичам яйцата като омлет или бъркани, но когато видях тази рецепти ги правя само такаЯстията с яйца са едни от най-вкусните и обичани – и от малки, и от големи. С една уговорка, разбира…Jul 19 2017vijti.com

Започнете с подготовката на патладжаните. Измийте ги хубаво и ги разполовете на дължина. Издълбайте ги като лодки, а сърцевината нарежете на дребни кубчета.
Нарязаният патладжан смесете с останалите продукти – гъбите, чесъна, магданоза (но не целия) и бялото вино. Добавете зехтина, доматеното пюре, солта и черния пипер. Напълнете издълбаните половинки патладжани с тази смес, поставете ги в огнеупорен съд, прибавете масло и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Когато вече патладжаните са готови, поръсете с настъргания кашкавал и оставете, докато хване коричка. Накрая поръсете отгоре с накълцан на дребно от останалия магданоз. Ястието върви идеално с доматена салата. Добър апетит!

Освен, че са много вкусни, патладжаните са и изключително полезни за здравето – вижте какво казват за тях лекарите:
Патладжаните се препоръчват на страдащите от диабет. Те имат ниско съдържание на въглехидрати. Те не са твърде калорични и са подходящи при хора, които се борят с килограмите и при болните от захарен диабет.

Освен това патладжаните засилват способността на инсулина да понижава равнището на захарта в кръвта и активизират производството на еритроцити.

Патладжанът подпомага и работата на сърцето. Това е благодарение на високото съдържание на калий – 238 мг в 100 грама. Така той помага за нормализирането на водно-солевия обмен и подобрява работата на сърцето.

Химичният състав на патладжана подпомага възстановяването на хрущялната тъкан и укрепването на костите. Обелката му пък помага за укрепване на венците. За да стане това, тя се подсушава за кратко във фурната, смила се, залива се с гореща вода и се прави запарка, в която се добавя 1 ч.л. сол. Устата се плакне с получената смес.
Страхотна рецепта за домашна пастърма! Става лесно и само за 1 седмица на терасатаЧесто в магазините погледът ни попада на щанда с колбаси, където ни изкушават страхотни вкусотии. Ос…Nov 13 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!